Αφαίρεση βαθμών: Διχάζει και τους διαιτητές

Aπό paokday.gr: Η τοποθέτηση του αρχιδιαιτητή στη Ρουμανία και μέλους της Επιτροπής Ανάπτυξης Διαιτησίας της UEFA Κύρου Βασσάρα περί αφαίρεσης βαθμών για δυσμενείς κρίσεις παραγόντων προς τους διαιτητές, δίχασε τους καλεσμένους της «Δίκης στο Open».
Πηγή: paokday.gr
Αφαίρεση βαθμών: Διχάζει και τους διαιτητές

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, πρώην ρέφερι και μέλος της Επιτροπής της Λίγκας για την επαγγελματική διαιτησία Γιώργος Μποροβήλος εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του σε αυτό το μέτρο:

«Εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό. Είμαι υπέρ των αυστηρών ποινών, ό,τι θέλετε βάλτε, δε θα ακουμπάτε τον βαθμολογικό πίνακα. Το να ακουμπήσεις τον βαθμολογικό πίνακα για οτιδήποτε άλλο πέρα από το αγωνιστικό, ειδικά για την Ελλάδα είναι βραδυφλεγής βόμβα. Σκεφτείτε ο ένας παράγοντα να πει "βλάκα" και να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και άλλο να πει μια άλλή και να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών η ομάδα. Άντε να βρεθεί άκρη. Εγώ δεν είμαι να χαϊδεύονται οι παράγοντες αν καταφέρονται εναντίον των διαιτητών, υπάρχουν πολύ μεγάλες ποινές, μπορούμε να το συζητήσουμε, να τις βάλουμε αλλά όχι τον βαθμολογικό πίνακα. Ακούγεται ωραίο αλλά αν εφαρμοστεί αυτό το πράγμα θα έχουμε θύματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τηλεκριτικός διαιτησίας Αριστομένης Κουτσιαύτης. Τόνισε ότι "με αυτόν τον τρόπο τιμωρούνται οι παίκτες που αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο και πως θα μπορούσαν να επιβληθούν βαριά πρόστιμα και άλλες ποινές".

Κατά της αφαίρεσης βαθμών και ο πρώην διαιτητής Μιχάλης Τσινιάρης που είπε ότι "όντως η αφαίρεση βαθμών θα πονέσει τους παράγοντες αλλά θα πονέσει και τους ποδοσφαιριστές".

Αντίθετα, ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης τάχθηκε υπέρ του μέτρου διότι "με τα χρηματικά πρόστιμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, πως πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο για να καταλάβουν ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη που είναι ανθρώπινα".

Και ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας ήταν υπέρ της αφαίρεσης βαθμών γιατί "εκ του αποτελέσματος μέχρι σήμερα δεν είδαμε φως".

Πάντως, ο Γ.Μποροβήλος επέμεινε: «Δηλαδή να έχουμε υβρεόμετρο. Να ζυγίζουμε τις ύβρεις, στα τρία κιλά έχει μείον τρία. Αυτά τα πράγματα είναι ανέφικτα θα τινάξουν τα πρωταθλήματα στον αέρα. Δηλαδή ο δικαστής να αξιολογεί τη μία ύβρη με την άλλη και να πει μείον τρεις σε αυτόν που είναι δύο βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα»..

Διαβάστε ακόμη...