Οι πιθανοί αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό και τα οικονομικά δεδομένα στο Κόνφερενς Λιγκ

Από thessports.gr:Με νωπές τις μνήμες από τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ την περσινή πλέον σεζόν από την Λέφσκι Σοφίας ο ΠΑΟΚ σε δυο εβδομάδες θα γνωρίζει τον αντίπαλο του στην φετινή έκδοση της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.
Πηγή: thessports.gr
Οι πιθανοί αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό και τα οικονομικά δεδομένα στο Κόνφερενς Λιγκ

Μετά από την εξαιρετική του πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και τον αποκλεισμό από την Μαρσέιγ, ο Δικέφαλος θέλει να επαναλάβει μια τετοια καμπάνια αλλά για να το κάνει αυτό έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Από εκείνη την πορεία προς τους «8» της διοργάνωσης, έχει μείνει η προίκα στον ΠΑΟΚ το να βρίσκεται πλεον 100% στο γκρουπ των ισχυρών κατά την διάρκεια όλων των προκριματικών γύρων του Κόνφερενς Λιγκ. Ήδη ενόψει της κλήρωσης στις 21 Ιουνίου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, υπάρχει μια μεγάλη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους, αφού οι περισσότερες εγχώριες διοργανώσεις ανά την Ευρώπη ολοκληρώθηκαν.

Ο πρώτος μεγαλος στόχος της νέας σεζόν για τον Δικέφαλο είναι η πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ τόσο για το προφανές θέμα του πρεστίζ και της συμμετοχής της ομάδας σε μια διοργάνωση που μπορεί να της προσφέρει μια ωραία ευρωπαϊκή περιπέτεια, όσο και για τα οικονομικά οφέλη που έχει μια ομάδα για να προχωρήσει όσο περισσότερο γινεται.

Για να αποτυπώσουμε τα πριμ που δίνει η ΟΥΕΦΑ στο Κόνφερενς Λιγκ ανά γύρο, είναι χαρακτηριστικό πως η πρόκριση από τον δεύτερο προκριματικό γύρο δίνει 350.000 ευρώ, η πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό 550.000 ευρώ, η πρόκριση από τα πλέι οφ 750.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης προσφέρει στην ομάδα που θα τα καταφέρει είναι κοντά στα 3.000.000 ευρώ (2.940.000 ευρώ για την ακρίβεια). Μέσα σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν και αυτά του market pool που θα εξαρτηθεί από το αν ο ΠΑΟΚ θα φτάσει μόνος του στους ομίλους ή θα έχει κάποια άλλη ελληνική ομάδα μαζί του στο συγκεκριμένο σημείο της διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι
και το καλεντάρι

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει συντελεστή 25,000 βαθμών κι επομένως θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών στον δευτερο προκριματικό, ως μία από τις πιο δυνατές ομάδες του γύρου. Συγκεκριμένα είναι 6ος συνολικά σε βαθμούς έχοντας πάνω του μόνο τις Κλαμπ Μπριζ, Βασιλεία, Γάνδη, Φενέρμπαχτσε και Κλουζ στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Πέραν των πέντε ομάδων που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο Δικέφαλος θα αποφύγει το ζευγάρωμα και με τις Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Λεχ Πόζναν (Πολωνία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Χαποέλ Μπεερ Σεβά (Ισραήλ), Μπεσίκτας (Τουρκία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Ριέκα (Κροατία), Γκιμαράες (Πορτογαλία).

Στο δεύτερο προκριματικό γύρο δεδομένα πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων είναι οι Βοϊβοντίνα (Σερβία), Λουκέρνη (Ελβετία), Μποέμιανς (Τσεχία), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάμαρμπι (Σουηδία), Κάλμαρ (Σουηδία), Πογκόν (Πολωνία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Τσέλιε (Σλοβενία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Σέπσι (Ρουμανία).

Το ότι ο Δικέφαλος θα είναι στους ισχυρούς, δεν ισχύει μόνο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά αυτό ισχυεί τόσο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όσο και για τα πλέι οφ των προκριματικών (σε περίπτωση πρόκρισης) ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες θα βρεθούν μαζί του.στην κληρωτίδα. Στην χειρότερη περίπτωση που περάσουν όλες οι δυνατές σε βαθμούς ομάδες, μέχρι τα πλέι οφ των προκριματικών του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ θα έχει τον 16ο καλύτερο συντελεστή μεταξύ των πιο δυνατών ομάδων που μπορούν να βρεθούν σε αυτόν τον γύρο, με το γκρουπ των ισχυρών θα έχει 17 ομάδες (και 17 ανίσχυρων) στις 34 ομάδες που θα φτάσουν μέχρι εκεί.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για φέτος στην Ευρώπη, που θα είναι και το πρώτο επίσημο στην σεζόν όπως συνήθως είναι προγραμματισμένο σύμφωνα με το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ για την Πέμπτη 27 Ιουλίου και το δεύτερο για την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο τρίτος προκριματικός γύρος αρχίζει στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα, ενώ τα πλέι οφ των προκριματικών είναι προγραμματισμένα για τις 24 Αυγούστου, με τις ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα.

Διαβάστε ακόμη...