Ο ΠΑΟΚ Β' και οι άλλοι

Από paok24.com: Η σύγκριση του Δικεφάλου με τις δεύτερες ομάδες των τριών της Αθήνας...
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ Β' και οι άλλοι

Ο ΠΑΟΚ Β' αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ στις Σέρρες, με τον πρωταθλητή Πανσερραϊκό, και πλέον απομένουν δυο παιχνίδια με Παναθηναϊκό Β' και Μακεδονικό, για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Με δεδομένο πως το παιχνίδι στην πρωτεύουσα του Κιλκίς, άνοιξε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής, οι ΑΕΚ Β' και Παναθηναϊκός Β' έχουν ακόμη τρία ματς μέχρι το τέλος. Δυο παιχνίδια και για τον Ολυμπιακό Β', ο οποίος έχει ρεπό στην τρέχουσα αγωνιστική. Τι κάνουν λοιπόν οι δεύτερες ομάδες του Big-4 στο φετινό πρωτάθλημα;

Ο ΠΑΟΚ Β' έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, όντας 4ος με 46 και έχοντας τον Παναθηναϊκό Β' στο -16. Στο Νότιο όμιλο, ο Ολυμπιακός Β' έχει κατακτήσει 41 βαθμούς στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο κουβαλά τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών για τα ματς που αποχώρησε από το γήπεδο και είναι 8ος με 31. Η ΑΕΚ Β', μόλις που κατάφερε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (δεν πέφτουν φέτος οι Β' ομάδες) με την νίκη της κόντρα στην Παναχαϊκή την περασμένη αγωνιστική. Βρίσκεται στην 11η θέση με 24 βαθμούς.

Πρωτιά για τον Δικέφαλο του Βορρά και στον συντελεστή τερμάτων, με τους «ασπρόμαυρους» να βρίσκονται στο +18, έχοντας την καλύτερη επίθεση του Βόρειου ομίλου με 47 τέρματα. Στην άμυνα έχει δεχτεί 29. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο +3, με 33 γκολ υπέρ και 30 κατά. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός που είναι στο 0, έχοντας 35 γκολ υπέρ και κατά και τελευταία η ΑΕΚ, η οποία είναι στο -6. Η μόνη από τις τέσσερις ομάδες με αρνητικό συντελεστή, μετρώντας 28 γκολ υπέρ και 34 κατά.

Πέρα από την παραπάνω -άτυπη- βαθμολογία των τεσσάρων, η σημασία των Β' ομάδων αναδεικνύεται σε άλλους τομείς. Η ανάδειξη των πρότζεκτ αποτελεί έναν από αυτούς, με τον ΠΑΟΚ Β' για παράδειγμα να εξυπηρετεί τις ανάγκες του στην περίπτωση του Στέφανου Τζίμα. ο νεαρός επιθετικός, τον οποίο είδαμε να αγωνίζεται φέτος και με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου, μπορεί -ηλικιακά- να αγωνιστεί σε 4 διαφορετικά κλιμάκια του συλλόγου. Η δεύτερη ομάδα βοήθησε ώστε να βρίσκεται σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο και να είναι έτοιμος πιο γρήγορα να ενσωματωθεί στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Όμοια, χώρο μπορούν να βρουν και παίκτες που συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, έχοντας παίξει και παιχνίδια μαζί της, όπως είναι ο Μάριος Τσαούσης, για τον οποίο ο προπονητής του Δικεφάλου είπε πως μετά τον τραυματισμό του δεν είναι στο επίπεδο των υπολοίπων. Ότι ισχύει και για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό, μένοντας εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Άρα, η Β' ομάδα μπορεί να δώσει και αυτό το στοιχείο, βοηθώντας ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μεγάλο τραυματισμό, να αποκτήσουν ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια τους. Το είδαμε να συμβαίνει αυτό και με τον Ίνγκι Ίνγκασον, στις αρχές της περσινής σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...