Ο Μικρός Γιάννης έδειξε το δρόμο για το τέλος ενός «ακήρυχτου πολέμου»

Απο skgsport.gr: Στη ζωή υπάρχουν σύμβολα διχασμού, υπάρχουν και σύμβολα ενότητας. Ένα από αυτά τα σύμβολα ενότητας είναι ο Γιάννης, τα αδέρφια του και οι γονείς του.
Πηγή: skgsports.gr
Ο Μικρός Γιάννης έδειξε το δρόμο για το τέλος ενός «ακήρυχτου πολέμου»

Κακά τα ψέματα από το 2018 υπήρχε μια ένταση στις σχέσεις των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είχε να πάρει πρωτάθλημα 33 χρόνια, η ΑΕΚ 25 χρόνια, βίωσε την Γ' εθνική και μια αλληλουχία γεγονότων που τα έκριναν τα δικαστήρια του 2018-2023, είχε «σπάσει το γυαλί».

Οι μεν ΠΑΟΚτσηδες έλεγαν τους Αεκτσηδες «κλέφτες» και «χάρτινους» που δεν είναι φυσικά επειδή έτσι αποφάσισαν τα αθλητικά δικαστήρια, οι δε Αεκτσήδες επαναλάμβαναν ότι ο ΠΑΟΚ τους πήρε το Δικέφαλο που δεν έγινε φυσικά αυτό, αφού τον πήρε από το μητρικό του σωματείο, την «Ένωση Κωνσταντινοπολιτών 1923» στην Θεσσαλονίκη και τον κατοχύρωσε, χρονικά πιο μπροστά ο ΠΑΟΚ.

Σε αυτό τον «πόλεμο», έβαλαν το χέρι τους όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Κάποιοι λογικοί ήθελαν να μην είχαν γίνει έτσι τα γεγονότα του 2018, κάποιοι ρομαντικοί ήθελαν και επανάληψη αγώνα το 2018, μεταγενέστερα να κριθεί το πρωτάθλημα στο χορτάρι όχι στα δικαστήρια , θυμόταν τις παλιές καλές σχέσεις που είχαν οι δύο σύλλογο

Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της 24 Μαΐου που ο «πόλεμος» φαίνεται να έλαβε τέλος ή τουλάχιστον να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση από μια οικογένεια και ένα παιδί. Από το τέλος του τελικού, όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την απονομή του κυπέλλου όταν ο μικρός Γιάννης «τρούπωσε» στην οθόνη να πανηγυρίζει μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φορώντας φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ο μικρός που πρώτα σαν φίλαθλος του ΠΑΟΚ βίωσε την ήττα, την απογοήτευση μαζί με τον Κωνσταντέλια το ίνδαλμα του, πήρε την φανέλα του, πήγε μετά την απονομή του κυπέλλου να χαρεί και την χαρά της ΑΕΚ και να εκπληρώσει την υπόσχεση στα δύο αδέρφια του, που είναι ΑΕΚ και όπως είπε τον βοηθούν και είναι μαζί στην ζωή του. Η υπόσχεση ήταν να πάρει και για αυτά τα παιδιά, δύο φανέλες, του Ρότα και Άμραμπατ.

Η εικόνα ήταν συγκλονιστική γύρω του οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με το κύπελλο και αυτός με την φανέλα του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για την χαρά τους, αλλά και για την χαρά των αδερφών του και την δική του χαρά! Ναι, χαρά είναι να χάσει η ομάδα σου και να πανηγυρίζεις με τον αντίπαλο την χαρά του!

Ο Γιάννης ο ΠΑΟΚτσης, ο «μερακλής», όπως είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, που παίζει και μπουζούκι στο μουσικό γυμνάσιο της Άμφισσας, που τον έκανε ΠΑΟΚ ο Πόντιος νονός του από Αθήνα, που με την σειρά του έκανε ΠΑΟΚτση τον «άμπαλο» πατέρα με καταγωγή από Κρήτη, ήθελε να τιμήσει και τα αδέρφια του, τον παππού του και την μάνα του, που είναι ΑΕΚ.

Τα κατάφερε με το παραπάνω αφού πήρε τις δύο φανέλες της ΑΕΚ, την φόρεσε την μία από αυτήν κιόλας, τιμώντας έτσι και τις δύο προσφυγικές ομάδες! Αδελφός για αδελφό για τον Γιάννη και την οικογένειά του και ξάδερφος για ξάδερφο όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Ο Γιάννης, τα αδέρφια του που είναι μαζί και η οικογένεια του έκαναν την χάρη στην Περιφέρεια και στους πολιτικούς που μπήκαν στο Πανθεσσαλικό, έδωσαν αξία στην νίκη και στο τέλος της απονομής του κυπέλλου της ΑΕΚ, πηγαίνοντας να ζητήσει φανέλα για τα αδερφάκια του και να πανηγυρίσουν όλοι αγαπημένοι, δίνει αξία στον ΠΑΟΚ να έχει τέτοιους φιλάθλους να τον φιλοξενούν στην Τούμπα.

Ο Γιάννης και η οικογένεια του μας έκαναν όλους την χάρη που ήρθαν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, να σταματήσουμε να λέμε εγωιστικά «This is AEK», «This is PAOK», αλλά να λέμε «This is Life».

Το σύνθημα του τελικού ήταν "Keep your eyes on the ball", μετά τον τελικό είναι "Keep your eyes on the life".

Διαβάστε ακόμη...