Οι 9+1 παίκτες με τις λιγότερες συμμετοχές

Από paok24.com: Ανάμεσα τους και βαριά συμβόλαια που δεν βοήθησαν τον Δικέφαλο...
Πηγή: paok24.com
Οι 9+1 παίκτες με τις λιγότερες συμμετοχές

Με ένα παιχνίδι να απομένει για το φινάλε της σεζόν, αυτό του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει έως τώρα 44 επίσημα παιχνίδια σε όλες της διοργανώσεις. Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει της λίστα 10 παικτών με τις λιγότερες συμμετοχές.

Αντρέ Ρικάρντο

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος, έχοντας νωρίτερα ένα εξάμηνο στην Φαμαλικάο, στο οποίο ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας επειδή δεν ανανέωνε. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει ρυθμό μέσα από τις προπονήσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει πολλές συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος 4 φορές και συνολικά 81 λεπτά στην Stoiximan Super League.

Νικολάς Κουαλιάτα

Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι από τους Μοντεβιδέο Γουόντερερς, θέλοντας να καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Ουρουγουανός δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες, αγωνιζόμενος μόνο 5 φορές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και συνολικά 125 λεπτά, στα προκριματικά του Conference με την Λέφσκι και σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος. Τον Μάρτιο δόθηκε δανεικός στην Κουιάμπα της Βραζιλίας, όπου θα παραμείνει έως το τέλος του έτους.

Τόμας Μουργκ

Διανύει την τρίτη του σεζόν στους «ασπρόμαυρους» χωρίς ποτέ να έχει καταφέρει να γίνει σημαντικός για την ομάδα. Φέτος μετρά μόλις 5 συμμετοχές, σε σύνολο 50 λεπτών, και είναι διαρκώς εκτός πλάνων του Ράζβαν Λουτσέσκου. Στα προετοιμασία της Κύπρου, κατά την διακοπή των πρωταθλημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, φάνηκε να του δίνεται ακόμη μια ευκαιρία για να παίξει, αλλά ο Αυστριακός για ακόμη μια φορά την πέταξε στα σκουπίδια.

Μάριος Τσαούσης

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν ψηλά στην ιεραρχία των αριστερών μπακ. Κατέγραψε 9 συμμετοχές, σε σύνολο 433 λεπτών, ενώ είχε και την στιγμή του, με την εκτέλεση κόρνερ από την οποία προήλθε το 0-1 στο «Καραϊσκάκης», στην νίκη του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Δυο απανωτοί τραυματισμοί στο φινάλε του 2022 τον άφησαν καιρό εκτός, με τον Λουτσέσκου να δηλώνει πως έχει χάσει αρκετό έδαφος -με την επιστροφή του- και τον Τσαούση να επιστρέφει στην Β' ομάδα.

Γιάσμιν Κούρτιτς

Ο πολυτιμότερος παίκτης της περσινής χρονιάς, και ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια του ΠΑΟΚ, δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει φέτος. Ξεκίνησε την σεζόν ως βασικός, αγωνίστηκε 12 φορές (956′) μέχρι την ήττα από την ΑΕΚ στις 30/10/22 στην OPAP Arena και έκτοτε δεν έχει πάρει ούτε μια συμμετοχή. Ταλαιπωρήθηκε βεβαίως από σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, που τον άφησε καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Γιάννης Κάργας

Σαφώς και στα στόπερ η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς δύσκολα βλέπει κανείς να γίνονται αλλαγή στην διάρκεια των αγώνων, αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Ο Κάργας -που ήρθε από τον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι- δεν κατάφερε να ανέβει στην ιεραρχία των επιλογών του Λουτσέσκου και αγωνίστηκε συνολικά 13 φορές, σε σύνολο 999 λεπτών. Το ολέθριο λάθος του με την ΑΕΚ και η αποβολή στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, τον έχει θέσει εκτός ομάδας και το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ιβάν Νάσμπεργκ

Ως κεντρικός αμυντικός ισχύουν τα ίδια με τον Κάργα. Ο Νορβηγός αν και αποκτήθηκε από την Βαλερένγκα το περασμένο καλοκαίρι, έπεσε πάνω στο «ξεπέταγμα» του Κουλιεράκη και τελικά δεν μπόρεσε να ανέβει στην ιεραρχία. Συνολικά έχει αγωνιστεί 14 φορές, σε σύνολο 939 λεπτών.

Λευτέρης Λύρατζης

Ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη και άτυχη σεζόν, αντιμετωπίζοντας για μεγάλο διάστημα πρόβλημα στον αστράγαλο, από 3 χτυπήματα σε διαφορετικά σημεία της χρονιάς. Έπαθε και θλάση, ως ανεπαρκώς προπονημένος λόγω των πόνων στον αστράγαλο, και με την επιστροφή του δέχτηκε κουτουλιά στο πρόσωπο που του έσπασε το ζυγωματικό σε 3 διαφορετικά σημεία. Απίστευτο κι όμως αληθινό, με τον «Λύρα» να αγωνίζεται 17 φορές και συνολικά 1141′.

Ομάρ Ελ Καντουρί

Ο Μαροκινός μετρά πολλές συμμετοχές, ωστόσο αυτές είναι ολιγόλεπτες. Έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο 837 λεπτά, με την αντιστοιχία να είναι στα 35 λεπτά ανά συμμετοχή. Πολλοί τραυματισμοί, μεγάλη ευπάθεια, έχουν αφήσει τον Ελ Καντουρί μακριά από την συνεισφορά στην ομάδα του.

Τόμας Κεντζιόρα

Ειδική περίπτωση ο Πολωνός μιας και είναι δανεικός στον ΠΑΟΚ από την Ντινάμο Κιέβου, από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Κεντζιόρα ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, έχοντας συνολικά 9 εμφανίσεις και 677′ στους αγωνιστικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη...