Πρόσω ολοταχώς για την χειρότερη επίδοση της δεκαετίας!

Από paok24.com: Ο Μπράντον Τόμας και η τελευταία θέση...
Πηγή: paok24.com
Πρόσω ολοταχώς για την χειρότερη επίδοση της δεκαετίας!

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της, καθώς απομένει μονάχα η αναμέτρηση του τελικού κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων».

Όπως διαβάσατε χθες μέσα από το PAOK24, πρώτος σκόρερ της φετινής ομάδας του Δικεφάλου είναι ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος προελαύνει στην σχετική λίστα με 12 τέρματα και πολύ δύσκολα να υπάρξει αλληγή σκηνικού στο τελευταίο παιχνίδι που απομένει, καθώς στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κάλεντ Νάρει και Νέλσον Ολιβέιρα με 8.

Με ένα παιχνίδι να απομένει για την λήξη της σεζόν, ο Μπράντον Τόμας ίσως και να αυξήσει τα συνολικά του τέρματα, όμως πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας.

Μεταξύ των αρχισκόρερ της τελευταίας δεκαετίας, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που κατέγραψε τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν, καθώς το 2017-18 πέτυχε 27 τέρματα σε 39 παιχνίδια. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση καταγράφηκε από τον Στέφανο Κλάους Αθανασιάδη τη σεζόν 2012-13, με τον Έλληνα επιθετικό να χρίζεται πρώτος σκόρερ με 23 γκολ ενεργητικό σε 42 αγώνες.

Ακολουθεί ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος την σεζόν 2015-16 σημείωσε 20 γκολ σε 46 αγώνες, ενώ την τέταρτη θέση μοιράζονται οι Πρίγιοβιτς (2018-19) και Κούρτιτς (2021-22) με 18 τέρματα. Ακολουθεί ξανά ο Στέφανος Αθανασιάδης με 17 τέρματα την σεζόν 2013-14.

Την 8η θέση κατέλαβε ο Χρήστος Τζόλης με 16 γκολ σε 46 αναμετρήσεις, ενώ με 14 τέρματα ο Κάρολ Σβιντέρσκι βρίσκεται στην 9η. Τα 12 γκολ ενεργητικό του Μπράντον Τόμας είναι η χειρότερη επίδοση πρώτου σκόρερ την τελευταία δεκαετία, ενώ ο Ισπανός φορ πρέπει να πετύχει δύο τέρματα στον τελικό προκειμένου να ισοφαρίσει τον «Σβαρόφσκι».

Διαβάστε ακόμη...