Εκτός δυάδας μετά από έξι χρόνια!

Από paok24.com: Για τον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος προετοιμάζεται πλέον ο ΠΑΟΚ, έχοντας κάνει το... καθήκον του χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως σε περίπτωση νίκης εις βάρος του Ολυμπιακού, την Κυριακή στην Τούμπα, θα τερματίσει τρίτος και θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa League, με όλα τα κέρδη – αγωνιστικά και οικονομικά – που αυτό συνεπάγεται!
Πηγή: paok24.com
Εκτός δυάδας μετά από έξι χρόνια!

Φυσικά, η πιθανή κατάκτηση της 3ης θέσης δεν αποτελεί λόγο για... πανηγυρισμούς εντός και εκτός της ομάδας, με τον Δικέφαλο να "πέφτει" από τις πρώτες δύο θέσεις του πρωταθλήματος μετά από έξι ολόκληρα χρόνια!

Έχουμε και λέμε: Την τελευταία φορά που οι "ασπρόμαυροι" δεν τερμάτισαν μέσα στην πρώτη δυάδα, ήταν τη σεζόν 2016-17, στην οποία κατέκτησαν μεν την 2η θέση την κανονική διάρκεια, αλλά στα πλέι οφ – χωρίς τον Πρωταθλητή – τερμάτισαν στην 4η θέση, πίσω από AEK, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν με -3 βαθμούς λόγω του ότι ο Δικέφαλος δεν "κατέβηκε" στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" την προηγούμενη περίοδο, ενώ του και άλλοι έξι από τη βαθμολογία στα πλέι οφ, λόγω των επεισοδίων στο τελικό με την ΑΕΚ στον Βόλο.

Σεζόν 2017-18,η χρονιά του Όσκαρ Γκαρθία και των Κομινοποντίκηδων, με τον Δικέφαλο να τερματίζει δεύτερος με 64 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό που κατέκτησε τον τίτλο 70 βαθμούς, με τους "ασπρόμαυρους" να τιμωρούνται με αφαίρεση 3 βαθμών για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα!

Σεζόν 2018-19. Ο Δικέφαλος ξεκινάει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς αλλά κατακτά τον τίτλο αήττητος (26 νίκες, 4 ισοπαλίες), ενώ τη σεζόν 2019-20, που στιγματίστηκε από την τεράστια ταλαιπωρία του ΠΑΟΚ λόγω της πλεκτάνης με την δήθεν πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη, οι "ασπρόμαυροι" τερματίζουν δεύτεροι στην κανονική διάρκεια με 59 βαθμούς, πίσω από τον Ολυμπιακό που μπήκε στα πλέι οφ με 66. Στο τέλος δε της έξτρα διαδικασίας, οι Πειραιώτες παρέμειναν την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 91 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος, με 73.

Σεζόν 2020-21. Ο ΠΑΟΚ τερματίζει τέταρτος στην κανονική διάρκεια με 47 βαθμούς αλλά στα πλέι οφ "σκαρφαλώνει" στη 2η θέση, συγκεντρώνοντας εν τέλει 64 πόντους, 26 λιγότερους από τον Ολυμπιακό που τερμάτισε πρώτος με 90.

Τέλος, στην περσινή περίοδο ο Δικέφαλος τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια με 53 βαθμούς, 12 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 7 και 8 αντίστοιχα μπροστά από ΑΕΚ και Άρη, ενώ στο φινάλε της χρονιάς και μετά τα πλέι οφ τερμάτισε δεύτερος με 64 βαθμούς, 19 πίσω από τους Πειραιώτες!

Όπως και αν δει πάντως κανείς το ποτήρι, ανεξάρτητα από το αν στο φινάλε της φετινής σεζόν ο Δικέφαλος τερματίσει 3ος ή 4ος και ανεξάρτητα από το αν θα κατακτήσει ή όχι το Κύπελλο Ελλάδας, αυτό το καλοκαίρι οι "ασπρόμαυροι" είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν τα λάθη τους στο ελάχιστο, ούτως ώστε η νέα σεζόν να βρει τον ΠΑΟΚ ισότιμο διεκδικητή του τίτλου, ανεξάρτητα από το πόσο θα δυναμώσουν (ή θα αποδυναμωθούν) ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός...

Διαβάστε ακόμη...