Σβαμπ αλά… Τουρσουνίδης!

Από paok24.com:Ο Στέφαν Σβαμπ συγκαταλέγεται στους πιο εύστοχους παίκτες της ιστορίας του ΠΑΟΚ σε πέναλτι πίσω από τους Πρίγιοβιτς, Κούρτιτς και Γιουκούδη.
Πηγή: paok24.com
Σβαμπ αλά… Τουρσουνίδης!

Ο τρόπος εκτέλεσης που επιλέγει σχεδόν πάντοτε ο Αυστριακός μέσος, παρουσιάζει τεράστια ομοιότητα με αυτόν που επέλεγε πάντοτε ο Γιάσμιν Κούρτιτς, ενώ οι πιο παλιοί θα θυμούνται τα πέναλτι που εκτελούσε ο Γιώργος Τουρσουνίδης. Και οι τρεις δεινοί εκτελεστές από την άσπρη βούλα, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας και φυσικά παρόμοια μέθοδο εκτέλεσης. Ο Στέφαν Σβαμπ έχει αστοχήσει μόλις δύο φορές σε πέναλτι κατά τα τρία χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα, ο Κούρτιτς μόλις σε ένα (11/12), ενώ και ο Γιώργος Τουρσουνίδης είχε πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν πάρουν τα βήματα προς την μπάλα, κοιτούν στα μάτια τον τερματοφύλακα και μάλιστα δεν ξεκολλούν το βλέμμα τους από τον αντίπαλο γκολκίπερ μέχρι να φτάσουν προς την μπάλα. Έτσι έκανε χθες ο Στέφαν Σβαμπ, έτσι έκανε όλη την προηγούμενη σεζόν ο Γιασμίν Κούρτιτς κι αυτή τη μέθοδο ακολουθούσε και ο Γιώργος Τουρσουνίδης όταν έστηνε την μπάλα στα έντεκα βήματα.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή δήλωση του «Mr Effective» σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το αν σκεφτόταν το χαμένο πέναλτι της κανονικής διάρκειας, το οποίο μάλιστα ήταν απέναντι στον ίδιο τερματοφύλακα και την ίδια εστία.

«Η αλήθεια είναι πως πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ήταν και μια δική μου σκέψη το χαμένο πέναλτι με τον Κουέστα. Σήμερα σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά ήμουν περισσότερο ήρεμος και συγκεντρωμενος στην εκτέλεση. Κοιτούσα τον Κουέστα στα μάτια μέχρι τη στιγμή που σουταρα την μπάλα. Την προηγούμενη φορά θεωρώ πως ήμουν υπέρμετρα "πεινασμένος" να εκτελέσω το πέναλτι και να σουτάρω με δύναμη την μπάλα.» δήλωσε ο Σβαμπ.

Αν μη τι άλλο ο Αυστριακός θεωρείται πλέον ένας εκ των κορυφαίων «πεναλτάκηδων» στην ιστορία της ομάδας και γι΄αυτό αναλαμβάνει όχι άδικα τις εκτελέσεις κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...