Κατήγγειλε απειλητικά μηνύματα ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Από sdna.gr : Αν απορείτε γιατί δεν έρχονται διαιτητές επιπέδου στην Ελλάδα, ο Νορβηγός Έσκας έδωσε μια εξήγηση σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Πηγή: sdna.gr
Κατήγγειλε απειλητικά μηνύματα ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Τον περασμένο Φλεβάρη ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ κι επικράτησε με 2-0. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Έσπεν Έσκας, από τον οποίο η Ένωση είχε έντονα παράπονα, ζητώντας μεταξύ άλλων αποβολή του Ίνγκασον για φάουλ στον Λιβάι Γκαρσία. Μία φάση που είχε προκαλέσει την οργή των “κιτρινόμαυρων” εκείνο το διάστημα.

Λίγους μήνες μετά, ο Νορβηγός διαιτητής Έσκας παραχώρησε συνέντευξη στον Τύπο της πατρίδας (vg.no) του κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπειρία του από τη χώρα μας, μιας και διηύθυνε για πρώτη φορά παιχνίδι στην Ελλάδα.

Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε, ήταν αν βρήκαν γρήγορα το τηλέφωνό του (σ.σ. από την Ελλάδα), για να απαντήσει πως: «Ναι, ήταν συναρπαστικό. Δεν μπορούσα να δουλέψω για τις επόμενες ώρες (σ.σ. μετά την ανακοίνωση του ορισμού). Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με άλλες διεθνείς αποστολές».

Για την ατμόσφαιρα που συνάντησε, είπε: «Το γήπεδο ήταν γεμάτο δύο ώρες πριν τον αγώνα κι ένιωθες ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί αστυνομικοί, όσοι και οπαδοί, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται φιλοξενούμενοι φίλαθλοι. Αυτοί οι αγώνες έχουν ένα ιστορικό βίας και μάλιστα δολοφονίας (σ.σ. γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο), επομένως απαγορεύονται οι μετακινήσεις οπαδών εκτός έδρας. Κι αυτό είναι, κατά κάποιο τρόπο, καλό για εμάς ως διαιτητές».

Ακολούθως ο Έσκας αναφέρεται στα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε από οπαδούς μετά το τέλος του αγώνα, δείχνοντας μάλιστα και τα σχετικά print screen στον δημοσιογράφο:

«Θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου
ORIGINAL 21», έγραφε ένα εξ αυτών, ενώ άλλο, του έλεγε:

«Έλα στην Αθήνα μπασ@@@ και αν επιζήσεις από φόνο, θα είναι θαύμα.
Ντροπή σου».

Ο ίδιος απάντησε πως: «Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, οπότε το παίρνω πολύ χαλαρά. Αλλά στους δικούς μου ανθρώπους δεν αρέσει».

Διαβάστε ακόμη...