Το πουλέν του… ΠΑΟΚ που “καλπάζει” στην Ίντερ!

Από talentabout.gr: Ο νεαρός τερματοφύλακας κατάφερε να γίνει… βασικός και αναντικατάστατος στην Ίντερ Primavera και όχι άδικα.
Πηγή: talentabout.gr
Το πουλέν του… ΠΑΟΚ που “καλπάζει” στην Ίντερ!

Ο Νίκος Μπότης (γεννημένος στις 31/03/2004) δεν φανταζόταν το πόσο... ονειρική θα ήταν η καριέρα του και το πως εξελίσσεται μέχρι τώρα.

Από τον ΠΑΟΚ στην Ίντερ βασικός και... στο Champions League των "μικρών" που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο ταλαντούχος κίπερ έχει αποδείξει πολλά στην Primavera και τώρα μένει το... βήμα που χρειάζεται! Δηλαδή να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα των Ιταλών, καθώς στην Ακαδημία της Ίντερ εξελίσσεται διαρκώς και έχει γίνει αναντικατάστατος.

Με 22 συμμετοχές, τη φετινή σεζόν και 3 Clean Sheets, ο Μπότης δείχνει πως αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο η αρχή, με τον ΠΑΟΚ να νιώθει υπερηφάνεια, καθώς στην Ακαδημία του ο 19χρονος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Πρόκειται για έναν αρκετά δυναμικό τερματοφύλακα που δεν διστάζει να πάρει "ρισκαδόρικες" αποφάσεις. Αυτό σε συνδυασμό με τα σωματικά του προσόντα, βλέπει τον κόσμο από το 1.91, δημιουργούν ένα "κέρβερο" κάτω από τα γκολ ποστ.

Αλλά ας το δούμε από την αρχή…

Η γρήγορη εξέλιξη που… έφερε “αναγνώριση”

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στη Λάρισα, ο νεαρός είχε δείξει από νωρίς τις προοπτικές του. Αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Άγιαξ Λάρισας, κατάφερε να ξεχωρίσει για την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια, καθώς και για το “τσαγανό” του. Να σημειώσουμε πως πριν τον Άγιαξ, άρχισε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία του Γιώργου Πλίτση και μετά πήγε στην ομάδα της Λάρισας, όπου έμεινε μέχρι τα 10 του χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ κάπου εκεί εμφανίστηκε και όταν κατάλαβε τι γίνεται με τον νεαρό, του φόρεσε τη φανέλα του και συγκεκριμένα αυτή της U11. Εκεί άρχισε να μαθαίνει δίπλα στους έμπειρους προπονητές και να αγωνίζεται σε τουρνουά και να παίρνει εμπειρίες, πριν φτάσει τη σεζόν 2018/2019 και να κάνει την εμφάνιση του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα υποδομής.

Πρώτος σταθμός η Super League U15, με την πρώτη του εμφάνιση να συνδυάζεται με 9 συμμετοχές και να έχει δίπλα του, τον καλό του φίλο Δημήτρη Μοναστηρλή. Οι δυο τους “πηδούσαν” τις ομάδες και “χέρι – χέρι” μοιράζονταν την δύσκολη εστία του ΠΑΟΚ.

Με την U17 ξεκίνησε φουριόζος αλλά έπεσε πάνω στον COVID και τα μέτρα, κρατώντας τον σε 10 συμμετοχές εκείνη τη σεζόν, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στην U19! Γιατί εκεί έκανε εμφάνιση η Ίντερ…

Το συμβόλαιο, η Μίλαν και η Ίντερ

Στις αρχές της σεζόν 2019/20, ο Μπότης υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι Θεσσαλονικείς θέτουν ως προτεραιότητα την υπογραφή συμβόλαιο και τον καλούν να υπογράψει μαζί με άλλους πέντε νεαρούς της ακαδημίας.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, “παίζει’ για πρώτη φορά στα ρεπορτάζ του εξωτερικού. Δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν πως ο ταλαντούχος κίπερ έχει προσελκύσει τα βλέμματα της Μίλαν.

Οι “ροσονέρι” δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα προσόντα του, με τον ΠΑΟΚ όμως να “βάζει” φρένο στα σενάρια.

Ωστόσο λίγους μήνες μετά, μπαίνει στο παιχνίδι η Ίντερ. Έχοντας προλάβει να συμπληρώσει 10 συμμετοχές με την U17, ο πιτσιρικάς παίζει δυνατά για τους “νερατζούρι”.

Βλέποντας τα κατορθώματα του, καθώς και το ενδιαφέρον της Μίλαν στο παρελθόν, αποφασίζουν να κάνουν πρόταση για την απόκτηση του. Μία πρόταση που έχει ήδη γίνει δεκτή, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή.

Έχοντας συμφωνήσει με τους Ιταλούς, οι “ασπρόμαυροι” περιμένουν να ελευθερωθούν οι πτήσεις προς το εξωτερικό (λόγω πανδημίας), προκειμένου ο πιτσιρικάς να μεταβεί στο Μιλάνο και να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Όπως και έγινε, λίγες ημέρες μετά, με τον ίδιο να πηγαίνει σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα!

Τα πρώτα “Ιταλικά” βήματα

Η πρώτη του σεζόν με την φανέλα της Ίντερ ήταν δύσκολη. Από τη μία ο κορονοιός που έφερνε προβλήματα και από την άλλη η μεταγραφή σε μια ξένη χώρα και ένα απαιτητικό πρωτάθλημα.

Με την φανέλα της U17 άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και σημείωσε 1 συμμετοχή, πριν προαχθεί στην U18 γρήγορα και πάρει 14 συμμετοχές με καλές εμφανίσεις. Ήταν μόνο η αρχή, με την επόμενη σεζόν (2021/22) να τον έχει… ανάμεσα σε U18 και Primavera.

Εκείνη τη χρονιά, όχι μόνο έκανε 18 συμμετοχές, αλλά και πήρε φανέλα στο Youth League κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Σερίφ Τίρασπολ, με αποτέλεσμα να δείχνει στους προπονητές του, γιατί πρέπει να του εμπιστευθούν τα γκολπόστ.

Φέτος, όπως γράψαμε και στην αρχή, ο Μπότης απολαμβάνει μια σεζόν, όντας βασικός στην Primavera και οι προπονητές του είναι εντυπωσιασμένοι με την εξέλιξη του.

Και “Διεθνής”…

Παράλληλα με τις ομάδες και τα όσα έχει πετύχει, ο ταλαντούχος κίπερ έχει φορέσει και το Εθνόσημο. Συνολικά 2 παιχνίδια με την Εθνική Παίδων (επίσημα) και 5 με την Νέων, με την τελευταία του εμφάνιση να είναι στις 28/2/23 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Ισραήλ.

Κανείς στην Εθνική δεν τον ξεχνά, γνωρίζοντας καλά πως μπορεί να είναι το μέλλον της Γαλανόλευκης και… ο χρόνος θα του φέρει όλα όσα ονειρεύεται, αρκεί να δουλεύει σκληρά και να μην “ξεφεύγει” από τα όνειρα του.

 

Διαβάστε ακόμη...