Οι νέοι Κ-16, που έβαλαν… κάτω τους άνδρες

Από forzaonline.gr: Η Κ-16 του ΠΑΟΚ πρώτευσε στον 3ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ και ο Στέλιος Μπίκας, συνεργάτης του Δημήτρη Ορφανού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας εξηγεί το πώς συνέβη αυτή η απρόσμενη-για πολλούς-επιτυχία.
Πηγή: forzaonline.gr
Οι νέοι Κ-16, που έβαλαν… κάτω τους άνδρες

Παίζοντας κόντρα σε ανδρικές ομάδες (ΑΕ Φιλύρου, ΑΜΣ «Νικόπολη», Αρης Καβαλαρίου, Δόξα Περιβολακίου, Εθνικός Λαγυνών, Ιάσων Αυγής, Μακεδονικός Αγ. Βασιλείου, Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου, Νίκη Ηρακλείου, ΠΑΟΚ Σταυρού) οι παίκτες της Κ-16 του ΠΑΟΚ όχι μόνο έκαναν φέτος τα πρώτα βήματα στο ανδρικό ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος γεύτηκαν τη χαρά της πρωτιάς στον όμιλό τους.

Μιλώντας στη FORZA, ο Στέλιος Μπίκας, έκανε τον απολογισμό της σεζόν.

«Ο βασικός στόχος είναι το να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Και τα αποτελέσματα στα παιχνίδια έρχονται ως επακόλουθο αυτής της προσπάθειας. Σε κάθε αγώνα μας θέλαμε τη νίκη μέσα από το σωστό ποδόσφαιρο. Δεν είπαμε στην αρχή της σεζόν 'πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα', τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσα από σωστό ποδόσφαιρο για να κερδίζουν και να εξελίσσονται. Βασικός σκοπός της ακαδημίας είναι η δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου, έτσι ώστε να παίξουν στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Μέσα σ' αυτό το στόχο βρίσκεται κι εκείνος του αποτελέσματος, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι οι παίκτες για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ενας 16χρονος πλεονεκτεί έναντι του ενήλικα ερασιτέχνη παίκτη στο επίπεδο της προπόνησης, που δέχεται καθημερινά από την ομάδα, στη φυσική κατάσταση, στα τεχνικο-τακτικά στοιχεία του παιχνιδιού και στη θέληση, που έχει για να εξελιχθεί και να φθάσει στο στόχο του, γιατί τώρα ξεκινάει το ποδόσφαιρο και έχει στόχο να ζήσει από αυτό ως επαγγελματίας. Από την άλλη, μπορεί να μειονεκτεί στη διαχείριση κάποιων καταστάσεων, όπως το πιο σκληρό παιχνίδι, αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, κάποιες κουβέντες μέσα στο γήπεδο. Αλλά αυτός ήταν κι ένας στόχος, έτσι ώστε τα παιδιά να μπουν σιγά-σιγά στο ανδρικό ποδόσφαιρο, να συνηθίσουν σ' αυτό, να μπορέσουν να μην επηρεάζονται από τέτοιες καταστάσεις και να κοιτάζουν το παιχνίδι τους και μόνο.

Εξ αρχής επιδιώξαμε να παίξουμε σε όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες, που διαθέτουν γήπεδα με χόρτο. Τα πιο πολλά από αυτά ήταν όντως σε καλή κατάσταση, αντιμετωπίσαμε λίγα προβλήματα στη διάρκεια του χειμώνα, τα οποία δυσκόλεψαν το παιχνίδι μας, αλλά δεν είναι κάτι, που θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία.

Το βασικό όφελος είναι ότι τα παιδιά σκληραγωγήθηκαν στην ουσία, είδαν ότι εκτός από τα κομμάτια τακτικής και τεχνικής πρέπει να δουλέψουν και σε ψυχοπνευματικό επίπεδο για να αντιμετωπίσουν πιο σκληρούς αντιπάλους. Η συμμετοχή τους φέτος σ΄ αυτό το πρωτάθλημα τους έκανε μόνο καλό για να έτοιμοι για το επόμενο επίπεδο.

Πρόκειται για μια φουρνιά παικτών, την οποία δουλεύουμε μαζί με τον Δημήτρη Ορφανό και τους υπόλοιπους συνεργάτες, όπως είναι κι ο Βασίλης Ελευθερούδης, εδώ και πέντε χρόνια. Μεγαλώσαμε στην ουσία μαζί μ΄ αυτά τα παιδιά και χαιρόμαστε πάρα πολύ για την εξέλιξή τους, που βλέπουμε από την ηλικία των δώδεκα ετών μέχρι τώρα, που είναι 16χρονοι».

Τo ρόστερ αποτελούν οι Μιχάλης Πουρλιοτόπουλος, Γιώργος Παναγιωτίδης, Κλήμης Κυριακίδης (τερματοφύλακες), Γιώργος Κοσίδης, Κώστας Βυρσωκινός, Παύλος Τσιότας, Δημήτρης Μπαταούλας, Παύλος Μπάγιος, Δημήτρης Σελλάς (αμυντικοί), Ανέστης Μύθου, Θανάσης Πάνου, Βασίλης Ελευθεριάδης, Μπέντρι Ντούνγκα, Φώτης Βασίλι, Θανάσης Παπανικόπουλος, Νίκος Δημόπουλος, Ηλίας Δριγκάκης, Ευθύμης Δήμου (χαφ), Νίκος Θεοφίλου, Γιώργος Ρωμανίδης, Χάρης Κοσμόπουλος, Γιάννης Τσιφούτης, Αντώνης-Παναγιώτης Τσίτσιλας, Πασχάλης Στύλος και Πέτρος Καρακώστας (επιθετικοί).

*Οι επίσημες υποχρεώσεις της Κ-16 ολοκληρώθηκαν, αλλά η σεζόν έχει ακόμη δρόμο μπροστά της. Ετσι, στο διάστημα 10-12 Απριλίου η αποστολή θα βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ελίτ νέων καπ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των αντίστοιχων ομάδων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά και της Μπάγερν Μονάχου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...