Σβαμπ ή Ντάντας;

Από paok24.com: Το PAOK24 συγκρίνει τους δύο κεντρικούς χαφ με τη βοήθεια των αριθμών!
Πηγή: paok24.com
Σβαμπ ή Ντάντας;

Με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να έχει κερδίσει με το "σπαθί" του τη θέση του... αναντικατάστατου κεντρικού μέσου του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, τη θέση του ¨παρτενέρ" του μοιράζονται οι Στέφαν Σβαμπ και Τιάγκο Ντάντας!

Με μία πρώτη σύγκριση, ο Πορτογάλος έχει 388 λεπτά συμμετοχής παραπάνω από τον Αυστριακό, καθώς έχει καταγράψει 1.863΄ σε 30 εμφανίσεις έναντι των 1.475΄ σε 28 εμφανίσεις του Σβαμπ.

Από εκεί και πέρα, ο Ντάντας έχει πάρει φανέλα βασικού σε 23 επίσημα παιχνίδια του Δικεφάλου και ο Σβαμπ μόλις σε 12, με τους δυο τους να συνυπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο σε 13 παιχνίδια και 495 αγωνιστικά λεπτά, αποτελώντας το βασικό δίδυμο στον άξονα της "ασπρόμαυρης" μεσαίας γραμμής μόλις σε 3 ματς, από τη στιγμή που κόντρα στη Λέφσκι στη Σόφια, ο Ντάντας επωμίστηκε τον ρόλο του επιτελικού μέσου ελλείψει του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Σε αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής (2-0), στον αγώνα – ρεβάνς με την Καλαμάτα στην Τούμπα (2-0) και στην εντός έδρας νίκη εις βάρους του Λεβαδειακού, επίσης στην Τούμπα, με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Σε ότι αφορά τα... βασικά στατιστικά, ο Σβαμπ έχει πετύχει δύο γκολ και ο Ντάντας τέσσερα, ενώ κανείς από τους δυο τους δεν έχει ακόμα καταγράψει ασίστ!

Στα... επιμέρους τώρα, ο Αυστριακός έχει έως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη 9 σουτ (6 εντός περιοχής, 3 εκτός), 1 σουτ στο δοκάρι, 124 εύστοχες πάσες, 2/14 εύστοχα γεμίσματα, 40 κλεψίματα και 17 επεμβάσεις, ενώ έχει κερδίσει 19 φάουλ και έχει υποπέσει σε 24, με την πειθαρχική "καρτέλα" του να αναγράφει 4 κίτρινες κάρτες!

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος χαφ έχει 8 σουτ εντός περιοχής και 11 εκτός, μία προσπάθεια στο δοκάρι, 152 εύστοχες πάσες, 8/34 εύστοχα γεμίσματα, 38 κλεψίματα, 7 επεμβάσεις, 16 κερδισμένα φάουλ και 11 κατά, αλλά και δύο κίτρινες κάρτες!

Διαβάστε ακόμη...