«Ο κόσμος βλέπει υγεία και όσα αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Για τη σπουδαία χθεσινή (14/3) νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, τους στόχους του «Δικεφάλου» και τα όσα έχουν αλλάξει με την έλευση του Φώτη Τακιανού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Σαλούστρος.
Πηγή: sdna.gr
«Ο κόσμος βλέπει υγεία και όσα αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος φόργουορντ των «ασπρόμαυρων»:

Για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα όπως έπρεπε, όπως ήθελε ο κόουτς. Βάλαμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας, τα οποία αναλύσαμε όλη την εβδομάδα, καθώς είχαμε πολύ χρόνο. Κάναμε αυτό ακριβώς που έπρεπε, ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο στην άμυνα. Το πιστέψαμε, γιατί όταν παίζεις με τέτοιου είδους ομάδες, όπως και να το κάνεις από ένα σημείο και μετά αρχίζεις και το πιστεύεις. Κάναμε μία μεγάλη νίκη».

Ενώ συμπλήρωσε: «Σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα πίσω, από την άποψη ότι ήμασταν πιο πιεστικοί στην άμυνα μας. Εμείς βγάλαμε 2-3 φάσεις που είχαν να κάνουν με την συνεργασία παικτών, καταφέραμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και δίκαια φτάσαμε στη νίκη, η οποία μας δίνει μεγάλη ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για τις αλλαγές που έγιναν κι αν αφορούν το χθεσινό παιχνίδι ή γενικά την λειτουργία της ομάδας: «Η φιλοσοφία του κάθε προπονητή δεν είναι εύκολο να μπει. Όταν επί μήνες μαθαίνεις να κάνεις ένα συγκεκριμένο πράγμα και μετά αυτό αλλάζει, σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς. Προφανώς δεν είναι δικαιολογία η ήττα από τον Προμηθέα με 20 πόντους. Πεισμώσαμε και θέλαμε να δείξουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο με τον Παναθηναϊκό. Η ταυτότητα της φετινής ομάδας είναι ότι ακόμη κι όταν χάνει τα παιχνίδια, παλεύει μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει ματς που δεν παλέψαμε, μόνο κάποιες εξαιρέσεις, που από ένα σημείο και μετά είναι και λογικό. Υπάρχει κούραση, τραυματισμοί, όμως δεν μ' αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες. Όταν έρχονται μεγάλες νίκες τα ξεχνάς όλα αυτά».

 

Για την άποψη που υπάρχει πως ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει πρέπει να βάλει μεγάλα σουτ: «Το άθλημα είναι πλέον βασισμένο καθαρά στον αιφνιδιασμό και στο τρίποντο. Όσο πιο πολλά μεγάλα σουτ βάζεις τόσο πιο πολλούς ανοιχτούς χώρους θα βρεις όσο κυλάει το παιχνίδι. Όσο χάνεις σουτ, οι χώροι κλείνουν από τον αντίπαλο. Εάν στο σουτ δεν είσαι σε καλή μέρα, κάποιες ομάδες θα σε πιέσουν ακόμη περισσότερο. Εμείς έχουμε κάποια παιδιά που έχουν έφεση στο σκοράρισμα και το ατού τους είναι το Isolation, και αυτό κάποιες φορές δεν βγαίνει. Για μένα όταν ένας παίκτης είναι σε καλή μέρα πρέπει να τον τροφοδοτούμε όλο το βράδυ. Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να σουτάρει, οπότε είναι λογικό να έχουμε και αρκετά χαμένα σουτ».

Για το γεγονός πως πέρασαν 8 χρόνια από την τελευταία νίκη με τον Παναθηναϊκό, στην οποία ήταν επίσης παρών: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο (γέλια). Προφανώς κάνω πλάκα. Ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα και τότε που είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Ήταν φυσικά και ο Βαγγέλης στην ομάδα. Είναι πολύ ωραίο όταν κερδίζεις ομάδες επιπέδου Euroleague, το λέγαμε και μέσα στα αποδυτήρια ότι πρέπει να το γιορτάσουμε, όμως πρέπει να κερδίσουμε την Καρδίτσα την Κυριακή για να δώσουμε αξία στη χθεσινή νίκη. Εάν δεν το κάνουμε τότε θα χύσουμε την καρδάρα με το γάλα».

Για την πορεία της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν: «Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα, εάν εξαιρέσουμε το παιχνίδι το κυπέλλου που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και στο BCL φτάσαμε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Η εξάδα στην κανονική διάρκεια σίγουρα είναι ένας στόχος για να πάρουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, να έρθουν περισσότερες χορηγίες και να έχει μία συνέχεια αυτό που κάνουμε φέτος. Δεδομένου ότι το Περιστέρι μας έχει νικήσει δύο φορές κι ο Προμηθέας μας πήρε την διαφορά, είναι λίγο δύσκολο να μπούμε στην τετράδα. Δεν το θεωρώ όμως απίθανο να τερματίσουμε στην πεντάδα. Έχουμε 4 παιχνίδια, εκ των οποίων μονάχα στο ένα είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ, ενώ στα άλλα τρία θα παλέψουμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής και βλέπουμε».

Για το γεγονός ότι φέτος ο κόσμος στηρίζει περισσότερο την ομάδα: «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν το περίμενα αυτό. Πέρσι από αυτά που ακούω ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Φέτος ο κόσμος βλέπει μία υγεία, βλέπει μία μαχητικότητα και γενικά όλο όλο αυτό που αντιπροσωπεύει ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος. Τον ευχαριστούμε θερμά, τίποτα δεν είναι αυτονόητο και αυτό που εκλαμβάνουμε όλοι όσοι απαρτίζουμε αυτή την ομάδα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο».

Πηγή: City Of Primo 106.1

Διαβάστε ακόμη...