Όσο τον πληγώνουν… τόσο θα παγώνουν

Από sdna.gr : Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Οι εξόφθαλμες διαιτητικές αποφάσεις έχουν «χρωματίσει» τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ και οι ξεκάθαρες αδικίες εις βάρος του Δικεφάλου επισύρουν διαδοχικές «τιμωρίες».
Πηγή: sdna.gr
Όσο τον πληγώνουν… τόσο θα παγώνουν

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού για τα όσα λέει για διαιτησία και VAR, ωστόσο, η ουσία της κουβέντας έγκειται στο «γιατί φωνάζει ο Ρουμάνος;». Και το τελευταίο διάστημα, από την Τρίπολη και έπειτα, υπάρχουν εξόφθαλμες, κατά κοινή ομολογία, διαιτητικές αποφάσεις που έχουν «πληγώσει» τον ΠΑΟΚ και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη φετινή προσπάθεια του Δικεφάλου.

Γεγονός που προσυπογράφεται και από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των ορισμών. Οι ξεκάθαρες αδικίες εις βάρος του ΠΑΟΚ έχουν φέρει -μίνιμουμ- αποκλεισμούς διαιτητών από τους ορισμούς, μπαίνοντας διαδοχικά στο «ψυγείο». Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι Σινιοράκης, Τζήλος και Καλαμπόκης, η παρουσία των οποίων στιγμάτισε την ισοπαλία του Δικεφάλου στην Τρίπολη, κλείνοντας τα μάτια τους στο δεύτερο γκολ του Αστέρα, παρά το εξόφθαλμο οφσάιντ. Αδικία που επισφραγίστηκε δημόσια και από τη «συγγνώμη» της ΚΕΔ προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Στο «ψυγείο» μπήκε και ο Τσακαλίδης που είχε την ευθύνη του χειρισμού του VAR στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι που είναι απορίας άξιο πως μπορεί να μην είδε το χέρι του Πήλιου. Καμία απορία πάντως δεν προκαλεί η απουσία του από τη λίστα των ορισμών, όντας σε καθεστώς τιμωρίας μετά το επίμαχο παιχνίδι.

Όπως αντίστοιχα και η απουσία των Βεργέτη – Γκάμαρη (VAR) που είχαν οριστεί στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία και δεν είδαν ποτέ (!) το χέρι του Αντέτζο στην περιοχή, προκαλώντας την έκρηξη των «ασπρόμαυρων». Αμφότεροι είναι εκτός ορισμών και έρχονται να συμπληρώσουν τη λίστα εκείνων που όσο τον πληγώνουν, θα... παγώνουν.

Προφανώς επρόκειτο για μία κατάσταση που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό του ΠΑΟΚ και εκφράζεται (και θα εκφράζεται) δια στόματος του Ραζβάν Λουτσέσκου. Εξάλλου για κάθε δράση μιας δύναμης -με σφυρίχτρα στο στόμα- υπάρχει μια αντίθετη δύναμη αντίδρασης. Για αρχή, το «ψυγείο».

Διαβάστε ακόμη...