Πουρλιoτόπουλος: «Να γίνει ο ΠΑΟΚ ο ηγέτης των ακαδημιών στην Ελλάδα»

Από paok24.com: Πουρλιoτόπουλος: «Να γίνει ο ΠΑΟΚ ο ηγέτης των ακαδημιών στην Ελλάδα»
Πηγή: paok24.com
Πουρλιoτόπουλος: «Να γίνει ο ΠΑΟΚ ο ηγέτης των ακαδημιών στην Ελλάδα»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σύσσωμο το Ελληνικό Ποδόσφαιρο ασχολείται με τα «Wonderkids» του ΠΑΟΚ, τα οποία λόγω του νεαρού της ηλικίας τους αλλά και των όσων παρουσιάζουν εντός των τεσσάρων γραμμάων, μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Στέφανος Τζίμας είναι τρία ονόματα που έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές την φετινή σεζόν, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και αναμφισβήτητα διαφημίζουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις τάξεις των ακαδημιών του Δικεφάλου.

Για όλα τα παραπάνω τοποθετήθηκε στην κάμερα της Nova o υπεύθυνος των ακαδημιών του Δικεφάλου, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δουλεύον οι «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, μίλησε για τους μεγάλους στόχους που έχουν τεθεί ενώ έκανε ειδική μνεία στην καθοριστική συμβολή του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Δυστυχώς θα πρέπει να ξεκινήσω με αυτό το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Εύχομαι στις οικογένειες να βρούνε τι δύναμη, γιατί δε νομίζω να το ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους. Εμείς εδώ, ως σύλλογος έχουμε πονέσει το 1999, με τα έξι παιδιά που φύγανε, το Μακροχώρι, ένα χωριό δίπλα από τον τόπο καταγωγής μου, την Αλεξάνδρεια, πόνεσε επίσης πάρα πολύ, αλλά αυτό ήταν πολύ τραγικό».

Για τα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που ξεχωρίζουν με την ανδρική ομάδα:

«Είναι δεδομένο ότι μας είναι εύηχο και ευχάριστο για εμάς. Κάποια από τα παιδιά μας «λάμπουν» σε αυτή την ποδοσφαιρική σκηνή. Εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε στην κεντρική σκηνή. Μας αρέσουν τα... παρασκήνια, η χαρτογράφηση της πρώτης ύλης. Να βρούμε το ταλέντο, να το εξελίξουμε. Είμαστε περίπου 60 άνθρωποι που συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ ευχάριστο για εμάς να ξεχωρίζουν αυτά τα παιδιά, και να μιλούν όλοι για αυτούς».

Για την προσπάθεια με τα νεαρά παιδιά και πότε αυτή ξεκίνησε:

«Αυτό ακριβώς είχαμε στο μυαλό μας, όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια από το 2007. Εγώ είμαι από την πρώτη ημέρα εδώ, μαζί με τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Μας ενδιέφερε πάρα πολύ να δημιουργήσουμε ξανά τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Από την ώρα που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, πραγματοποιήσαμε τα όνειρα μας. Να μαζευτούν όλα αυτά τα αναγκαία, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και να «βγουν» όλα αυτά τα παιδιά. Είτε από την εποχή του Πέλκα, είτε τώρα στην εποχή του Κωνσταντέλια».

Για την παρουσία των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό:

«Βγαίνουμε συχνά στο εξωτερικό και συμμετέχουμε σε πάρα πολλά τουρνουά. Εκεί τα παιδιά μας αποκτούν αυτό το DNA. Βλέπουμε τις καινούργιες τάσεις του ποδοσφαίρου. Βλέπουμε το επίπεδο μας, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε χαρτογραφήσει την Ελλάδα και βλέπουμε το επίπεδο μας στο εξωτερικό. Χωρίς την οικονομική επένδυση δεν θα ήταν αυτό δυνατό, δεν είναι κανένας Χάρι Πότερ για να γίνουν έτσι απλά τα πράγματα. Είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη και της διοίκησης του ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να συνεχίσουμε ανάλογα».

Για το αν υπάρχει κάποια ομάδα του εξωτερικού που λειτουργεί ως «πρότυπο» για τις ακαδημίες του Δικεφάλου:

«Δεν έχουμε καμία ομάδα ως πρότυπο. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Θέλουμε να γίνουμε ο Leader της ελληνικής σχολής και να αναβαθμίσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Είτε με τα παιδιά που πηγαίνουν στις Εθνικές, είτε με αυτά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαία η πορεία των παιδιών μας. Ακόμα και ο Μπότης που είναι στην Ίντερ, είναι ένα παιδί που βγήκε από την δικιά μας σχολή και την ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι παιδιά που κατέκτησαν όλοι το πρωτάθλημα στην Κ17 και τη Κ19. Δεν στεκόμαστε στα νούμερα, θέλουμε να τους προετοιμάσουμε για να έχουν τα πιο άρτια χαρακτηριστικά, είτε τεχνικά, είτε τακτικά, είτε είναι αυτά τα άυλα αλλά που είναι πολύ σημαντικά, τα ψυχοπνευματικά. Να προετοιμαστούν είτε για την ποδοσφαιρική σκηνή, είτε για το... Κολοσσαίο, αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα».

Για το πως ένας γονέας πείθεται να εμπιστευτεί τα παιδιά του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ:

«Πιστέψτε με συμφωνώ απόλυτα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποχωριστεί μια οικογένεια το παιδί της. Εμείς ακολουθούμε αυτή την αέναη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γονιών. Χαρτογραφούμε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με 80 περίπου συνεργαζόμενες ακαδημίες και 15 προπονητικά κέντρα. Έρχεται η δύσκολη ώρα, όπου θα πρέπει να πάμε και να εμπνεύσουμε στις οικογένειες την απόλυτη εμπιστοσύνη, να μας εμπιστευτούν τα βιολογικά τους παιδιά, να γίνουν ποδοσφαιρικά μας παιδιά και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί. Έχουμε ένα μότο εδώ στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, ότι θα πρέπει να επηρεάσουμε τον κοινωνικό ιστό, στο κομμάτι που μας αναλογεί. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ευτυχισμένους ανθρώπους και χαρούμενα παιδιά. Κάποιοι θα γίνουν πρωταγωνιστές, αλλά και οι δεύτεροι ρόλοι είναι πολύ σημαντικοί. Έχουμε την υπομονή, έχουμε την επιμονή. Θα ήθελα να σας πω και κάτι που με κάνει περήφανο. Πέρσι, σε μια από τις λίγες καινοτόμες αποφάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποφασίστηκε η δημιουργία των δεύτερων ομάδων. Στην έναρξη της, του ΠΑΟΚ Β, είχαμε 22 παιδιά από τις ακαδημίες και τα 11 είχαν περάσει πανεπιστήμιο. Πιστέψτε με, είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η γνώση, η ισχυροποίηση της προσωπικότητας και η διαχείριση του υπόλοιπου κομματιού της ζωής τους».

Διαβάστε ακόμη...