Η απόφαση Σαββίδη για τους μικρούς

Από forzaonline.gr: Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για τον ΠΑΟΚ για αρκετούς λόγους και ένας απ΄ αυτούς είναι το... ξεπέταγμα αρκετών πρωτοκλασάτων παικτών από τις ακαδημίες!
Πηγή: forzaonline.gr
Η απόφαση Σαββίδη για τους μικρούς

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και εσχάτως ο Στέφανος Τζίμας έχουν αρχίσει να σηκώνουν πολλή σκόνη τον τελευταίο καιρό και όλα δείχνουν ότι θα προκαλέσουν... κρότο, καθώς τα ονόματά τους, και κυρίως των δύο πρώτων φυσικά, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε πολλές ευρωπαϊκές ατζέντες.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η FORZA, για τον Κωνσταντέλια έχει έρθει ήδη πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Σάλτσμπουργκ, η οποία απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση, στην Ιταλία υπάρχουν δημοσιεύματα για τη Μίλαν, ενώ για τον Κουλιεράκη έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Φενέρμπαχτσε καθιστώντας σαφές ότι είναι έτοιμη να συζητήσει για 5 εκατομμύρια, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν... τσίμπησε.

Μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ασχολούνται με τα τελευταία "καυτά" ταλέντα του ΠΑΟΚ, στην Πορτογαλία λένε ότι η Μπενφίκα μπορεί να ξεκινήσει τη συζήτηση από τα 15 εκατομμύρια ευρώ για να τους πάρει και τους δύο, ωστόσο στην Τούμπα επιλέγουν να... κατεβάσουν τα ρολά.

ΤΟ STOP ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

Την ώρα που σκάουτ αρκετών ξένων ομάδων παρελαύνουν από τα γήπεδα που παίζει ο ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το μήνυμα από το Ροστόφ, ότι οι νεαροί του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή την εποχή προς πώληση.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, σε μια από τις τελευταίες τηλεδιασκέψεις με τους επιτελείς της ΠΑΕ κατέστησε σαφές ότι ο οργανισμός θα πρέπει να προστατεύσει Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη, και φυσικά και τον Τζίμα που έρχεται, και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους, χωρίς να σκέφτονται άλλα πράγματα.

Ουσιαστικά ο Σαββίδης σήκωσε ένα μεγάλο STOP στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τον χορό των ενδιαφερόμενων τονίζοντας ότι μόνο αν έρθει μια πρόταση, που ενδεχομένως να ξεπερνά και τη... λογική, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να συζητήσει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει κάποιον από τους νεαρούς με τις τεράστιες προοπτικές.

Ουσιαστικά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σήκωσε πολύ τον πήχη για Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη, θέλοντας να τους κρατήσει μακριά από τη μεταγραφολογία, να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, να εξελίσσονται και να ωριμάζουν, όντας ευχαριστημένοι με όλα στον ΠΑΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντέλια, χαρακτηριστικά, αυτό που λέγεται είναι πως οχταψήφιο ποσό με το "1" μπροστά δεν πρόκειται να κάνει τον ΠΑΟΚ να συζητήσει οτιδήποτε.

ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Τα όσα διεμήνυσε ο Ιβάν Σαββίδης συμβαδίζουν με την τακτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τους νεαρούς παίκτες, που έχουν μεγάλες προοπτικές.

Πριν καν αρχίσουν να το "απαιτούν" με τις εμφανίσεις τους, ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να τους έχει κάνει καλά συμβόλαια, ενώ πρόσφατα, το τελευταίο δίμηνο τους έκανε καινούρια συμβόλαια, με αποδοχές... βασικών ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να μην έχουν κανένα παράπονο,

Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ τους έχει ευχαριστημένους οικονομικά και "δεμένους" για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μάλιστα χωρίς ρήτρες στα συμβόλαιά τους για να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Είναι βέβαιο ότι αν οι δύο νεαροί συνεχίσουν να εκτοξεύουν την αξία τους, θα πάρουν ακόμη καλύτερα συμβόλαια χωρίς να περιμένουν τη λήξη τους.

Την ίδια τακτική ακολουθεί ο ΠΑΟΚ και με τον Στέφανο Τζίμα. Πριν καν γίνει κανονικό μέλος της πρώτης ομάδας και πριν πάρει συμμετοχή, ο ΠΑΟΚ του έκανε καινούριο επαγγελματικό συμβόλαιο πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια, με αποδοχές... κανονικού ποδοσφαιριστή. Είναι το πρώτο συμβόλαιο που προσφέρει ο ΠΑΟΚ στους νεαρούς που πιστεύει με χρήματα που παίρνουν καλοπληρωμένοι παίκτες σε μικρομεσαίες ομάδες...

Ουσιαστικά με τους μικρούς ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε ότι τα οικονομικά, για να μην προλάβουν καν να σκεφτούν να νιώσουν "ριγμένοι".

Διαβάστε ακόμη...