Aνάλυση: Η σύγχυση των τελευταίων λεπτών έφεραν τα λάθη και την ψυχρολουσία του 2-2 (pics)
SHARE:

Η βασική αιτία που ο ΠΑΟΚ δεν έφυγε με τη νίκη από την Τρίπολη είναι πως οι ποδοσφαιριστές του στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν είχαν την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να ακολουθήσουν το game plan που τους χαρακτηρίζει την φετινή σεζόν.
Στους ποδοσφαιριστές των "ασπρόμαυρων" κυριαχούσε μια σύγχυση που φαίνεται από το γεγονός πως δεν φρόντισαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, όπως έκαναν σχετικά εύκολα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αλλά και απο το γεγονός πως από το 76′ λεπτό μέχρι και στο τέλος επέλεξε να αγωνιστεί με μακρινές μεταβιβάσεις
Η παραπάνω φωτογραφία να επιβεβαιώνει όλα τα οποία αναφέραμε πιο πάνω. Από το 76′ μέχρι και το τέλος του ματς ο Αστέρας προχώρησε σε μόλις 4 μακρινές μεταβιβάσεις και ο ΠΑΟΚ από την άλλη που είναι η ομάδα που παίζει με χτίσιμο των επιθέσεων από την άμυνα (Build-Up) έκανε 11 !!!
Η αντίδραση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς δείχνει την σύγχυση των παικτών του ΠΑΟΚ
Ο Νάσμπερκ γυρίζει την μπάλα στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει εκ νέου το χτίσιμο μιας νέας επίθεσης ( Build-Up). Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον τερματοφύλακα του "Δικεφάλου" να έχει την μπάλα στην κατοχή του και την επιλογή να προχωρήσει σε μια πολύ επικίνδυνη μεταβίβαση προς τον Νάσμπερ που πήγε προς τα δεξιά( όπως βλέπουμε την φώτο)
Μια επιλογή υψηλού ρίσκου καθώς ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Κωστέας πιέζει και προσπαθεί να κλείσει την επιλογή της πάσας προς τον Νάσμπεργκ. Με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να ρισκάρει και να προχωρά σε μια δυνατή μεταβίβαση που στην εξέλιξη της φάση με την μπάλα να καταλήγει σε πλάγιο άουτ και απο εκεί να ξεκινάει το 1-2 του Αστέρα.
Με τον Σέρβο τερματοφύλακα να έχει πολύ ευκολότερες και πιο σίγουρες επιλογές προκειμένου να προχωρήσει σε μια μεταβίβαση της μπάλας για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ανέβει μερικά μέτρα στο γήπεδο και να ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας επίθεσης.
Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία μπροστά του στο ύψος της μεγάλης περιοχής βρίσκεται ο Ίνγκανσον που δεν έχει κανέναν παίκτη του Αστέρα Τρίπολης και το ίδιο λίγα μέτρα πιο μακριά ο Φελίπε Σοάρες.
Και οι δύο ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να πάρουν την μπάλα χωρίς να δεχθούν πίεση, να προχωρήσουν για να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο αλλά και χρόνο καθώς το ματς είχε μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί.