Αλεξίου: Ο Μπλάζεβιτς, ο ΠΑΟΚ και το… σαμποτάζ

Από forzaonline.gr: Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου.
Πηγή: forzaonline.gr
Αλεξίου: Ο Μπλάζεβιτς, ο ΠΑΟΚ και το… σαμποτάζ

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στον χαμό του Τσίρο Μπλάζεβιτς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Κροάτης είχε περάσει από τον πάγκο του Δικεφάλου από τον Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι τον Απρίλιο του 1992.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεξίου:

Για τις δικές του αναμνήσεις από τον Μπλάζεβιτς:

«Ο Τσίρο ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, είχε κατακτήσει και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Κροατία. Είχαμε κάνει τη μεγάλη νίκη στην Ευρώπη, με την πρόκριση κόντρα στη Μαλίν. Ήταν ένας προπονητής σοβαρός, με ποιότητα, και πάντα δίπλα στον ποδοσφαιριστή. Θέλω να πω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του για αυτή την απώλεια».

Για την προσωπικότητα του και την παραμονή του στον ΠΑΟΚ:

«Κέρδιζε τους ποδοσφαιριστές, ήταν κοντά τους. Του άρεσε η ελληνική νοοτροπία και ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος και ο κόσμος του. Είχε καλή επικοινωνία με τον κόσμο. Δυστυχώς είχε το οικογενειακό ζήτημα που δεν του επέτρεψε να μείνει στην ομάδα».

Για την ιστορική πρόκριση επί της Μαλίν:

«Θυμάμαι όταν είχαμε πάει να παίξουμε με τη Μαλίν, μας έβαλε να δούμε ένα βίντεο που η Μαλίν είχε κερδίσει 6-1. Εμείς πιάναμε το κεφάλι μας, φοβηθήκαμε. Έκλεισε το video και μας έδιωξε όλους. Ήταν πολύ αγχωμένος, φοβόταν μην πάθουμε καμιά ζημιά, γιατί η Μαλίν είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA. Χάρηκε πάρα πολύ τη νίκη και την πρόκριση».

Για την ιστορία με το «σαμποτάζ»:

«Κάθε Σάββατο, μας έκανε προπόνηση στην Τούμπα πριν πάμε στο ξενοδοχείο. Είχε σκοτάδι, υπήρχε μόνο μια λάμπα προς τη Θύρα 4. Ο Τουρσουνίδης είχε κρυφτεί πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, και ο Τσίρο φώναζε «σαμποτάζ». Του άρεσε πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ, ήμασταν καλά μαζί του, αλλά δυστυχώς είχε θέματα ο άνθρωπος και έπρεπε να φύγει για την πατρίδα του».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος είχε πετύχει έξι γκολ το διάστημα που συνεργάστηκε με τον Μπλάζεβιτς:

«Ήταν δουλευταράς, μεγάλο όνομα στο Κροατικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο. Ήταν μεγάλη επιτυχία που τον έφερε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύαμε στα στημένα και έτσι σκόραρα τα οκτώ γκολ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και πως τον βλέπει ο ίδιος:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλός, πατάει καλά, είναι συμπαγής. Βρίσκεται με το ένα βήμα στον τελικό Κυπέλλου και πιστεύω ότι είναι και μέσα στο πρωτάθλημα. Αν κέρδιζε και τον Ολυμπιακό όπως άξιζε, θα ήταν το φαβορί για το πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο είχε τα προβλήματα του, αλλά βελτιώθηκε σε ολους τους τομείς και έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στα Play Off. Στον δεύτερο γύρο δείχνει ότι έχει ομάδα για πρωταθλητισμό, ενώ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Βγάζει φάσεις στο επιθετικό κομμάτι, έχει καλό passing game, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι δουλεύει σωστά. Η ΑΕΚ δείχνει αυτό το πρόσωπο μόνο εντός έδρας, όχι εκτός. Ο ΠΑΟΚ το κάνει και εντός και εκτός».

Διαβάστε ακόμη...