Από τον Κοτάρσκι στον Ολιβέιρα: ΠΑΟΚ σε ρυθμούς... Ολυμπιακού!

Από sdna.gr:Ο ΠΑΟΚ κινείται σε ρυθμούς... Ολυμπιακού, με την προετοιμασία να κορυφώνεται εντός του Δικεφάλου - Ποιοι είναι οι παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου σε μία πρώτη ανάγνωση του ντέρμπι.
Πηγή: sdna.gr
Από τον Κοτάρσκι στον Ολιβέιρα: ΠΑΟΚ σε ρυθμούς... Ολυμπιακού!

Με βάση τα τωρινά δεδομένα και το πως έχει διαμορφωθεί η κούρσα του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται κανείς πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φαντάζει... σταθμός και σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα τρίποντο εντός των δύο ομάδων. Το ματς με τον Λεβαδειακό έδειξε ξεκάθαρα πως στο πίσω μέρος του μυαλού του Ραζβάν Λουτσέσκου υπήρχε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και η διαχείριση των παικτών του μετά την τριλογία με τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας από τα μετόπισθεν, σημείο αναφοράς της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ συνιστά ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Η απόκτηση του 22χρονου φάνταζε με στοίχημα για τους Θεσσαλονικείς. Στιβαρός, σοβαρός, με αρκετές καίριες επεμβάσεις, ο νεαρός τερματοφύλακας έγινε με το... καλημέρα σημαντικός στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου και κυρίως στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, όντας απόλυτα συμμετοχικός στο «χτίσιμο» των επιθέσεων από πίσω, στο «σπάσιμο» της πίεσης ψηλά. Προφανώς και κρίνεται ως παίκτης - βαρόμετρο ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όπως αντίστοιχα και ο Ίνγκι Ίνγκασον, έχοντας πληθωρική παρουσία στην άμυνα. Ο ηγέτης του Δικεφάλου στην αμυντική γραμμή της ομάδας και ο άνθρωπος που καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στα μετόπισθεν. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε να τον ξεκουράσει στο ματς με τον Λεβαδειακό, έχοντας προηγουμένως το απόλυτο των συμμετοχών!

Στη μεσαία γραμμή, δεδομένου πως επέστρεψε στη φυσική του θέση, παίκτης - κλειδί φαντάζει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Μεταμορφωμένος από τη στιγμή που εγκαταλείφθηκε η αλχημεία με την χρησιμοποίησή του στο «δέκα», έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου, όντας βασικός σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια του Δικεφάλου. Είναι μία περίπτωση που χρήζει ειδικής διαχείρισης, πόσω μάλλον σε ένα ντέρμπι, ωστόσο, η ουσιαστική παρουσία του στο κέντρο, με πολλά τρεξίματα, βάζοντας «πλάτη» στα μετόπισθεν και εν γένει οι βοήθειες που δίνει στο νευραλγικό χώρο του γηπέδου, τον καθιστούν άκρως κομβικό ενόψει Ολυμπιακού.

Στους παίκτες - βαρόμετρο συγκαταλέγεται αναμφίβολα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, παρά το γεγονός πως διάγει μία μεταβατική σεζόν, μία σεζόν εξέλιξης - ποδοσφαιρικής ωρίμανσης. Από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση της κουβέντας, ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε επιθετικά και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον 19χρονο. Οι κινήσεις του με ή χωρίς τη μπάλα, το πρέσινγκ στους αντιπάλους, το απρόοπτο που χαρακτηρίζει το στυλ του παιχνιδιού του, η τεχνική του και γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο κινείται ανάμεσα στις γραμμές, προκαλούν μεγάλο «πονοκέφαλο» στους αντιπάλους. Και αυτό ακριβώς θα ψάξει ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής.

Και μπορεί ο Μπράντον Τόμας να τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του ντέρμπι, ωστόσο, στην κουβέντα της μεταμόρφωσης του ΠΑΟΚ δεν γίνεται να μην τεθεί το όνομα του Νέλσον Ολιβέιρα. Με τις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ο Πορτογάλος ήρθε να θυμίσει σε όλους πόσο πολύ έλειψε από τους Θεσσαλονικείς ένας φορ «θωρηκτό», ένας επιθετικός που τον «νιώθουν» οι αντίπαλοι. Και επί της ουσίας ένας φορ που ταιριάζει άψογα στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου, όντας απόλυτα συμμετοχικός στο παιχνίδι, γυρνώντας αρκετά πίσω για να μαρκάρει, να πρεσάρει, να τραβήξει παίκτες πάνω του προκειμένου να δώσει χώρους στους συμπαίκτες του. Κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει για το κορμί του, τη σωματοδομή του. Και όταν ο Ολιβέιρα είναι καλά, τί έχει να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ;

Προφανώς υπάρχουν και άλλοι παίκτες, πέραν της ραχοκοκαλιάς, που έχουν βάλει την υπογραφή τους στη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, από τον Κουλιεράκη που σε ηλικία 18 ετών έχει να επιδείξει μία τρομερή ποδοσφαιρική ωριμότητα, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που φαντάζει έναν «στρατιώτη» του προπονητή του στο γήπεδο, τον Στέφαν Σβαμπ που προτιμάται όταν το παιχνίδι πάει στη δύναμη και στην ένταση και μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με τις μακρινές διαγώνιες πάσες του και πάει λέγοντας... Όλοι τους σημαντικοί, αφήνοντας άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο το αποτύπωμά τους εντός γηπέδων, όπως θα έλεγε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου...

Διαβάστε ακόμη...