Όταν τα φώτα "έπεσαν" στον Μπλάζεβιτς

Από forzaonline.gr: Η παρουσία του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στις θέσεις των επισήμων της Τούμπας είχε επισκιάσει το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Λεβαδειακού, που είχε διεξαχθεί στις 26 Μαΐου 1991 για την προτελευταία αγωνιστική εκείνης της σεζόν.
Πηγή: forzaonline.gr
Όταν τα φώτα "έπεσαν" στον Μπλάζεβιτς

O Κροάτης προπονητής είχε συμφωνήσει πέντε ημέρες νωρίτερα με τον Θωμά Βουλινό ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου ενόψει της σεζόν, που θ' ακολουθούσε.

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν από το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προϋπόθεση, ωστόσο, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αποτελούσε η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου (ο ΠΑΟΚ βγήκε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έστω κι αν «κουβαλούσε» ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών μετά την αποχώρησή του από το ντέρμπι του Ολυμπιακού σταδίου εναντίον του Παναθηναϊκού στις αρχές της σεζόν).

Πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ, ο Κροάτης προπονητής βρίσκονταν στον πάγκο της Ναντ, ενώ ακόμη παλαιότερα είχε εργαστεί-μεταξύ άλλων-στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στην Γκρασχόπερ (ο ΠΑΟΚ ήταν ο 10ος σταθμός της προπονητικής καριέρας του).

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Μπλάζεβιτς προέβλεπε συνεργασία για ένα συν ένα χρόνο, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές του Κροάτη θ' ανέρχονταν στο ύψος των τριών εκ. δρχ. Παραμονές του αγώνα με το Λεβαδειακό βρέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου η διοίκηση τον παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Ο αγώνας με το Λεβαδειακό είχε απρόσμενη τροπή. Η ομάδα της Βοιωτίας θα έσπαζε το εντός έδρας αήττητο του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν (ο Δικέφαλος είχε τελικό απολογισμό στην Τούμπα δώδεκα νικών, τεσσάρων ισοπαλιών και μιας ήττας), νικώντας με 3-2 (Σκαρτάδος 32΄, Αναστασιάδης 54΄-Καβαλιέρης 51΄, Μαρινάκης 68΄, Πεχλεβανίδης 78΄) αποτέλεσμα, ωστόσο, που δεν τη βοήθησε να παραμείνει στην Α΄ εθνική κατηγορία. Ο λίγος κόσμος (3720 εισιτήρια), πάντως, που είχε βρεθεί στις εξέδρες, είχε ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες για την ήττα-έκπληξη της ομάδας του.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαλιούφας, Αλεξίου, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Μητσιμπόνας, Ιμπρ. Χασάν, Τουρσουνίδης, Αλεξούλης (46΄ Λαγωνίδης), Αναστασιάδης, Μπορμπόκης.

Λεβαδειακός: Γρηγοριάδης, Μαρτιναίος, Γκουλής, Λουκάς, Καϊτατζής, Μπάριος, Καβαλιέρης, Πεχλεβανίδης (89′ Τσελέμπης), Κασάπης, Πετκόφ (79΄ Γκώνιας), Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη...