Όλα... ΠΑΟΚ: 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 6-1 τα γκολ και φινάλε με Λουτσέσκου (vid)

Από sdna.gr:Σε διάστημα 8 ημερών, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, κατέγραψε μία ισοπαλία... πρόκρισης και με συγκομιδή 6-1 στα γκολ, έβγαλε με άριστα δέκα την «τριλογία». Φινάλε με σφιγμένες γροθιές από Λουτσέσκου!
Πηγή: sdna.gr
Όλα... ΠΑΟΚ: 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 6-1 τα γκολ και φινάλε με Λουτσέσκου (vid)

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι 8 ημέρες φάνταζαν άκρως κομβικές ως προς την εξέλιξη της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Αντιλαμβανόταν εύκολα κανείς τι τριγμούς θα προκαλούσε στο εσωτερικό του Δικεφάλου το ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Κύπελλο. Μια διοργάνωση που ο ΠΑΟΚ έχει φέρει στα μέτρα του τα τελευταία χρόνια, έχοντας σχεδόν μόνιμη παρουσία στους τελικούς της διοργάνωσης.

Σε μία σεζόν -λοιπόν- που κατά κοινή ομολογία ο ΠΑΟΚ κινείται, στηριζόμενος σε ένα διαφορετικό πλάνο, το Κύπελλο είχε μπει για τα καλά στο κάδρο των ασπρόμαυρων. Περισσότερο στη λογική να αφήσει κάτι χειροπιαστό σε μία μεταβατική χρονιά, ως μία επιβράβευση της προσπάθειας, μία ώθηση στην πεποίθηση πως σταδιακά το εγχείρημα αποδίδει καρπούς...

Η πίεση που υπήρχε στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ πριν από το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Παναθηναϊκό ήταν ασφυκτική. Οι Θεσσαλονικείς «καιγόντουσαν» για αποτέλεσμα, ήθελαν πάση θυσία να θέσουν τις βάσεις από το σπίτι τους και να «σβήσουν» την πρόκριση στη Λεωφόρο, στη λογική της διαχείρισης και του πολύ σημαντικού παιχνιδιού -και πάλι με τους πράσινους- για λογαριασμό του πρωταθλήματος.

Και πέρασαν το πρώτο τεστ με απόλυτη επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ «δάγκωνε» στην Τούμπα, «χτύπησε» με ένα 2-0 που του έδινε... μαξιλαράκι ασφαλείας και την πεποίθηση πως πατάει εξαιρετικά καλά στο γήπεδο, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Μήνυμα που έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στη Λεωφόρο, στη συνάντηση πρωταθλήματος. Η εκκωφαντική τριάρα ήταν το κυρίως πιάτο της τριλογίας με τον Παναθηναϊκό. Επίδειξη δύναμης απέναντι στον «πληγωμένο» από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου, αντίπαλό του.

Και στη ρεβάνς του Κυπέλλου που περίμενε αναμενόμενα αντίδραση, δεν άφησε ποτέ τα περιθώρια στους «πράσινους» να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Αν και δέχθηκαν για πρώτη φορά γκολ από τον αντίπαλό τους, κάτι που είχε να συμβεί από τις 30 Οκτωβρίου του 2022 στο ματς με την ΑΕΚ, οι Θεσσαλονικείς πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους. Βρήκαν γκολ με το «θωρηκτό» Ολιβέιρα που η ποδοσφαιρική μοίρα του χρωστούσε κάτι, σίγουρα πολλά περισσότερα από ένα γκολ...

Και πάλι όμως με την ισοπαλία στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Novibet, και στη σειρά των αγώνων, κατέγραψε την εκπληκτική συγκομιδή των έξι τερμάτων απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεχόμενος μόλις ένα τέρμα, το δεύτερο σε μία σειρά 12 αγώνων. Όχι και άσχημα σε ένα διάστημα οχτώ ημερών, με τρία απαιτητικά παιχνίδια έντασης και δύναμης...

Σημείο αναφοράς των πεπραγμένων του ΠΑΟΚ αποτελεί αναμφίβολα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε αυτήν την σειρά αγώνων καθώς και το υλικό του, η πνευματική ετοιμότητα που είχαν να επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές του και η νοοτροπία refuse to lose.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου με σφιγμένες γροθιές μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο. Η εικόνα και εδώ μιλάει από μόνη της στο 6:25!

Πόσο ΠΑΟΚ όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς... Από τις οχτώ ημέρες που έπαιζε τα ρέστα του και τη σεζόν του, σε επίδειξη δύναμης. Razvan effect...

Διαβάστε ακόμη...