Σκάουτ Σόλι: «Το σπουδαιότερο ταλέντο στα Βαλκάνια ο Κωνσταντέλιας, θυμίζει Μόντριτς στο ξεκίνημά του»

Από sdna.gr: Ο γνωστός Ιταλός σκάουτ Αλεσάντρο Σόλι «ακτινογραφεί» στο SDNA τον Γιάννη Κωνσταντέλια σημειώνοντας πως ο 19χρονος άσος δεν πρέπει να βιαστεί για το επόμενο βήμα του. Ο παραλληλισμός με τον Μόντριτς και το στιλ ποδοσφαίρου που του ταιριάζει!
Πηγή: sdna.gr
Σκάουτ Σόλι: «Το σπουδαιότερο ταλέντο στα Βαλκάνια ο Κωνσταντέλιας, θυμίζει Μόντριτς στο ξεκίνημά του»

Το εργοστάσιο παραγωγής εκκολλαπτόμενων αστέρων του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να τροφοδοτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με σπουδαία ταλέντα. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στα 19 του κάνει την διαφορά με την ποδοσφαιρική ωριμότητα, την τεχνική του, αλλά και τον τρόπο που κινείται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σε 14 ματς πρωταθλήματος έχει καταγράψει 1 γκολ και 4 ασίστ, αλλά το σημαντικότερο είναι η αδιαμφισβήτητη συμμετοχή του και η μεγάλη συμβολή του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Ο Ιταλός σκάουτ, Αλεσάντρο Σόλι, ο οποίος στο παρελθόν συνεργάστηκε με ΑΕΚ, Χόφενχαϊμ, Μιάλμπι, Πιατσέντσα και στην παρούσα φάση είναι επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ της Σεν Λουις (MLS) και της εθνικής Γκάμπια, μοιράστηκε με το SDNA το scouting report του για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο Σόλι, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες παρακολούθησε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ σε ουκ ολίγα ματς και εξηγεί ποια είναι τα στοιχεία που τον καθιστούν ως ξεχωριστό ταλέντο!

soli

Ο Ιταλός σκάουτ συγκρίνει τον Κωνσταντέλια με τον Μόντριτς στο ξεκίνημα του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εκφράζει την άποψη πως δεν θα πρέπει να βιαστεί να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, αλλά να συνεχίσει να εξελίσσεται, ενώ υπογραμμίζει πως του ταιριάζει ομάδα που παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον Κωνσταντέλια αρκετές φορές και αυτό που εισέπραξα ήταν από την πρώτη φορά κάτι περισσότερο από καλό. Μιλάμε για ένα σπουδαίο ταλέντο. Στην παρούσα φάση είναι το κορυφαίο ταλέντο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Δεν εκπλήσσομαι για τις φήμες γύρω από το όνομα του.

Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μεσοεπιθετικός (Νο 10), αλλά και αριστερό εξτρέμ. Έχει καλό ρυθμό, ικανότητες στον χειρισμό της μπάλας, αλλά και στο να τρέξει με την μπάλα, ντρίμπλα, ηρεμία στο παιχνίδι του, αλλά και αμυντικές αρετές.

Επίσης μπορεί να ασκήσει πίεση στους αντιπάλους του και να παλέψει για να ξανακερδίσει την μπάλα. Χάρη στο κορμί του, διαθέτει ελαστικότητα και κάνει γρήγορες κινήσεις.

Με το δεξί του πόδι μπορεί να 'ζωγραφίσει' στο γήπεδο έχοντας εκπληκτική τροχιά, αλλά και συγκεκριμένα να διαβάσει τις κινήσεις των συμπαικτών του προκειμένου να σπρώξει την μπάλα στο σημείο που απαιτείται ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

Έχει ένα μαγνητικό κοντρόλ, όπου με τις σωστές κινήσεις του σώματος μπορεί να μετακινηθεί σε στενούς διαδρόμους και να ξεφύγει από τους αντιπάλους του. Διαβάζω για τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Μέσι. Είναι κατανοητές λόγω των γρήγορων κινήσεων του με την μπάλα στα πόδια και τις ξαφνικές επιταχύνσεις του ή με τον Νεϊμάρ για τις ικανότητες που έχει στο να ντριμπλάρει τους αντιπάλους του.

Όταν όμως τον παρακολούθησα ως '10άρι', αμέσως μου θύμισε τον Μόντριτς που έβλεπα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ προτού ξεκινήσει την τεράστια καριέρα του στο εξωτερικό. Δηλαδή έναν τεχνίτη ποδοσφαιριστή με χαμηλό κέντρο βάρος, αν και λίγο πιο ψηλό που 'ζωγραφίζει' με το δεξί του πόδι και διαβάζει επιθετικά το παιχνίδι, όσο λίγοι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν.

Παράλληλα. είναι ικανός να επιβραδύνει ή να επιταχύνει επιθετικά όποτε το θελήσει. Δείτε τις κινήσεις του, όταν κοντρολάρει την μπάλα σε κλειστούς χώρους και κινείται οριζόντια.

Χρησιμοποιεί τέλεια το κορμί του για να καλύψει την μπάλα και έχει την δυνατότητα να πασάρει ή να επιχειρήσει να σουτάρει από μακριά. Αυτές οι ενέργειες μου θυμίζουν τον Κροάτη σταρ, Μόντριτς κατά την διάρκεια της θητείας του στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ προτού γυρίσει στο κέντρο.

Σε ότι αφορά το μέλλον του Κωνσταντέλια, η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο στον ΠΑΟΚ προτού μεταπηδήσει σε ομάδα που μετέχει σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να συμβεί αυτό στην ομάδα που αγωνίζεται τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να πάρει μεταγραφή τόσο γρήγορα. Αντίθετα θα πρέπει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Είναι πιθανό να φαίνεται η βελτίωση του από αγώνα σε αγώνα σε ότι αφορά την τακτική προσέγγιση του. Είναι 19 ετών. Στην παρούσα φάση θα τον κοστολογούσα στα 10 εκατ. ευρώ! Μιλάμε για ένα σπουδαίο ταλέντο που χρειάζεται τον σωστό χρόνο για να βελτιωθεί και να αγγίξει το 100% των δυνατοτήτων του.

Στο μέλλον θα πρέπει να προτιμήσει ένα σύλλογο που θα παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και θα του δώσει την ευκαιρία να κινείται στα 3/4 του γηπέδου. Είμαι βέβαιος όπου και αν πάει θα ακούσουμε πολλά για τον Κωνσταντέλια».

Διαβάστε ακόμη...