«Παιχνίδι με παιχνίδι» σε ένα... απίθανο ντεμαράζ για τον ΠΑΟΚ!

Εννέα αγωνιστικές, 23 βαθμοί, 18 γκολ σε ένα απίθανο ντεμαράζ για τον ΠΑΟΚ που είδε μόλις μία φορά την εστία του να παραβιάζεται! Εμμένουν στη λογική «παιχνίδι με παιχνίδι» οι Θεσσαλονικιείς.
Πηγή: sdna.gr
«Παιχνίδι με παιχνίδι» σε ένα... απίθανο ντεμαράζ για τον ΠΑΟΚ!


Όταν τίθεται το ερώτημα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, φροντίζει να κόβει... μαχαίρι κάθε διάθεση για βαρύγδουπους τίτλους, αποφεύγοντας τεχνηέντως να κάνει statement πρωταθλήματος. Η αλήθεια ωστόσο αποτυπώνεται στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ πέρασε εμφατικά και από τη Λεωφόρο και έδωσε συνέχεια σε ένα απίθανο αήττηο σερί στο πρωτάθλημα που «βάζει» φωτιά στην κούρσα!

Για την ακρίβεα, οι Θεσσαλονικείς έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ: Σε ένα σερί εννέα αγωνιστικών έχουν συγκεντρώσει 23 βαθμούς, με τον απολογισμό των τερμάτων να «τρομάζει». Οι ασπρόμαυροι έχουν πετύχει 18 γκολ και δέχτηκαν μόνο ένα, αυτό από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Πολλάκις έχει επισημανθεί πως η ήττα από την ΑΕΚ στις 30 Οκτωβρίου λειτούργησε ως «καμπάνα» για τον ΠΑΟΚ και αποτελεί το σημείο καμπής της φετινής σεζόν! Από εκείνο το βράδυ και έπειτα, η πορεία του Δικεφάλου αγγίζει το τέλειο στο πρωτάθλημα και πλέον υπάρχουν νέα δεδομένα στη συνέχεια της Super League, ακόμη και αν η τακτική «παιχνίδι με το παιχνίδι» που υιοθετεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πρόκειται να αλλάξει...

Ο Δικέφαλος με μια πορεία πρωταθλητισμού από την 11η αγωνιστική, έχει μόλις τέσσερις χαμένους βαθμούς (ισοπαλία με Ατρόμητο στο Περιστέρι και με ΟΦΗ στην Τούμπα) και με αυτό το αυτό το σερί κατάφερε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς με τις ομάδες που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με την ΑΕΚ, η διαφορά βρίσκεται στους πέντε βαθμούς (και πέραν των playoffs, υπάρχει και το ντέρμπι της Τούμπας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος), ενώ από τον Παναθηναϊκό από το εξωπραγματικό -14 πλέον η διαφορά είναι μόλις στο -6!

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ είχε βάλει ως πρώτο στόχο το 3/3 μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ, σημαδεύοντας τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο. Όπερ και εγένετο. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο, η τριάδα των πρώτων αγώνων έκλεισε με ισάριθμες νίκες, με τους ασπρόμαυρους να «ξεσπούν» επιθετικά, πετυχαίνοντας οχτώ τέρματα, χωρίς να δεχθούν γκολ! Σε ένα κομβικό μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ που είχε μεγάλο πρόβλημα επιθετικά, πηγαίνοντας το ματς στο γκολ, γεγονός που τον «πλήγωνε» αγωνιστικά και βαθμολογικά. Το πιο μεγάλο στοίχημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η προετοιμασία στην Κύπρο. Για ακόμη μία φορά, θα αναφερθεί πως η Κύπρος του ταίριαξε και η προετοιμασία κύλησε ιδανικά.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα και με φόντο τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ επέμεινε να κρατά χαμηλούς τόνους, εστιάζοντας αυτήν την φορά στα τρία παιχνίδια του Δεκεμβρίου. Στο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα και στις δύο εκτός έδρας δοκιμασίες σε Αγρίνιο και Περιστέρι. Κι αν είχε επικρατήσει του Ατρομήτου, θα είχε αγγίξει το απόλυτο σε αυτό το εντυπωσιακό ντεμαράζ.

Παρά το αρνητικό - και άδικο - αποτέλεσμα στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ έβγαλε πείσμα στο γήπεδο, επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Άρη στο τοπικό ντέρμπι ενώ έκανε... περίπατο απέναντι στη Λαμία, έχοντας κατά διαστήματα να επιδείξει ποδόσφαιρο για σεμινάριο. Σεμινάριο που αποτυπώθηκε και σε ντέρμπι, όπως αυτό της Λεωφόρου, με τον ΟΦΗ να αποδεικνύεται μία παρένθεση της πορείας του Δικεφάλου.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει αντίστοιχη συγκομιδή 15 βαθμών, η ΑΕΚ 20 και ο Ολυμπιακός 19! Αν βάλουμε στον απολογισμό και τα τρία παιχνίδια Κυπέλλου μέσα σε αυτό το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, η καταμέτρηση γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Το 7-2-0 απο τις 30 Οκτωβρίου και έπειτα, με τρεις νίκες επί της Καλαμάτας και του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, γίνεται 10-2-0!

Όσο για τα τα γκολ; 24-1! Ισως τελικά οι αριθμοί καμιά φορά να λένε και την αλήθεια...

Διαβάστε ακόμη...