Λουτσέσκου για Κωνσταντέλια: «Δεν έχασε και δεν θα χάσει το μυαλό του»

Με μία ατάκα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποτύπωσε τη ψυχοσύνθεση του Γιάννη Κωνσταντέλια, στους ρυθμούς του οποίου κινείται σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Πηγή: sdna.gr
Λουτσέσκου για Κωνσταντέλια: «Δεν έχασε και δεν θα χάσει το μυαλό του»

Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει γραφτεί για τον Γιάννη Κωνσταντέλια ή μάλλον φαντάζουν πολύ λίγα μπροστά στο ταλέντο που «ξεδιπλώνει» με χαρακτηριστική ευκολία σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Τα ποδοσφαιρικά «όργια» στη Λεωφόρο αποτελούν ένα κομμάτι του παζλ της φετινής σεζόν του 19χρονου. Οι διθύραμβοι για τα πεπραγμένα και για την σπάνια ποδοσφαιρική στόφα που «κουβαλά» είναι απόρροια κάθε παιχνιδιού.

Από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση της ενδεκάδας και έγινε σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ, ο «Ντέλιας» έμαθε να ζει με όλο αυτό. Ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα ποτέ δεν τον ενδιέφερε το... «εκτός γηπέδου». Δεν είναι από τις περιπτώσεις που «φοβάσαι» πως θα το διαχειριστούν γιατί στο μυαλό του παίζει ακόμη για τη «χαρά του ποδοσφαίρου». Από την πρώτη στιγμή που εισέβαλε στη ζωή μας, ο μικρός έδειξε πως είναι ευτυχισμένος όταν παίζει.

Το.... δώστε μια μπάλα στον Ντέλια, από την καλοκαιρινή προετοιμασία της Ολλανδίας δεν ήταν από βιασύνη, απεναντίας ήταν αρκετά «μετρημένο» σε εκείνη τη συγκυρία που γραφόταν. Ήταν απλά τα πρώτα δείγματα γραφής που είχαμε στα χέρια μας για το παιδί - θαύμα του ΠΑΟΚ. Κυρίως ως προς το μεντάλιτι και τα «γούστα» που έβγαζε ο ίδιος στο γήπεδο.

Κάτι που διατήρησε ακέραιο καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τη διαφορά πως όταν ο ΠΑΟΚ του έδειξε εμπιστοσύνη, ο μικρός απελευθερώθηκε ακόμη περισσότερο. Το σημαντικότερο όμως για εκείνους που τον ξέρουν καλά είναι πως τα όσα συμβαίνουν γύρω από το «Ντέλια», είναι μία ακόμη μέρα στη δουλειά για εκείνον. Στη δουλειά; Γράψτε λάθος! Μία ακόμη μέρα με την παρέα του μαζί...

Και ο πρώτος, ο οποίος αποτύπωσε το πιο σημαντικό για τον Κωνσταντέλια στην παρούσα φάση ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα χάσει το μυαλό του». Κάτι που δεν λέγεται εύκολα από έναν προπονητή αλλά είναι ενδεικτικό των όσων έχει «ζυγίσει» ο Ρουμάνος και μπορεί να τοποθετείται χωρίς δεύτερες σκέψεις.

«Ο Κωνσταντέλιας είναι ένα ταλέντο και ένα πολύ έξυπνο παιδί. Ωρίμασε από την δουλειά του, είναι ταπεινός. Δεν είναι έκπληξη για εμένα να βρίσκεται εδώ. Δεν έχασε το μυαλό του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν θα χάσει το μυαλό του. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές για αυτόν. Πρέπει να είναι δυνατός. Να βρει την ισορροπία του. Τώρα μετα από ένα χρόνο δεν ξέρω τι θα γίνει...».

Διαβάστε ακόμη...