Ζοσέ Μπότο, ένας χρόνος στην Τούμπα – Το «πάρε-δώσε» του Πορτογάλου

Από skgsports.gr: Ο Ζοσέ Μπότο έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας στη θέση του Αθλητικού Διευθυντή του ΠΑΟΚ. Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2022, όταν η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο για συνολικά δυόμισι χρόνια.
Πηγή: skgsports.gr
Ζοσέ Μπότο, ένας χρόνος στην Τούμπα – Το «πάρε-δώσε» του Πορτογάλου

Σ' αυτόν τον έναν χρόνο έφερε στην Τούμπα έντεκα ποδοσφαιριστές (Φιλίπε Σοάρες, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Νίκο Κουαλιάτα, Κάλεντ Νάρεϊ, Γιάννης Κάργας, Ζόαν Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Μπράντον Τόμας, Ιβάν Νέσμπεργκ) δαπανώντας 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις αγορές τους.

Με πώληση έφυγαν οι Τσόλακ (2.500.000 ευρώ), Λάμπρου (450.00), Μιχάι (200.000 ευρώ) και μπήκε ως «ενοίκιο» το ποσό των 300.000 ευρώ στον δανεισμό του Τσιγγάρα στην Τουλούζ. Μ' άλλα λόγια στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω 3.450.000 ευρώ, ενώ δεν πληρώνει όλο το συμβόλαιο του Λούκας Τέιλορ που πήγε δανεικός στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Παράλληλα, σ' αυτόν τον έναν χρόνο ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής υπέγραψε πέντε ανανεώσεις συμβολαίων με νεαρούς ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» όπως οι Τσαούσης (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025), Λύρατζης (μέχρι τον Ιούνιο του 2026), Κουλιεράκης (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026), Κούτσιας (μέχρι τον Ιούνιο του 2026) και Τζίμας (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025).

Για την τρέχουσα χειμερινή μεταγραφική περίοδο δε φαίνεται στον ορίζοντα κάποια μεταγραφή, γίνονται κάποιες συζητήσεις με το ΑΠΟΕΛ για τον δανεισμό Μουργκ, αλλά ως εκεί. Ο Φάμπιο Μαρτίνς μας... τελείωσε νωρίς, ούτε υπάρχει κάτι άλλο που να έχει ξεχωρίσει στην αγορά. Όσο κι αν η ομάδα «φωνάζει» ότι χρειάζεται ενίσχυση μεσοεπιθετικά και στη θέση του σέντερ φορ, δύσκολα θα γίνει κίνηση τον Ιανουάριο, που προφανώς θα είναι από τις πιο ήσυχες περιόδους για τον Ζοσέ Μπότο, αν και το καλοκαίρι δεν είναι τόσο... μακριά όσο φαίνεται και ο 56χρονος αθλητικός διευθυντής συνηθίζει να λειτουργεί λίγο πιο μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που προτείνονται και εξετάζονται από το επιτελείο του Πορτογάλου.

Διαβάστε ακόμη...