Αυτή είναι η Ρίτας του Δέδα

Από paok24.com:Μετά τη νίκη επί της Ντιζόν, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία του και φέτος στα play-in του Basketball Champions League και χθες, έγινε γνωστό ότι ο αντίπαλος του θα είναι η Ρίτας Βίλνιους.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Ρίτας του Δέδα

Πρόκειται για την παλιά Λιέτουβος Ρίτας, την οποία ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει άλλες έξι φορές στο παρελθόν, σε ULEB Cup, Eurocup και FIBA Europe Cup, με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη, αφού οι δύο ομάδες, έχουν από τρεις νίκες.

Η Ρίτας κατάφερε να «εκθρονίσει» τη Ζαλγκίρις πέρσι από την κορυφή της λιθουανικής λίγκας και έφτασε στην κατάκτηση της, ενώ φέτος, είναι στη δεύτερη θέση μέχρι στιγμής, με ρεκόρ 9-3 και δύο παιχνίδια λιγότερα από την πρωτοπόρο, Ζαλγκίρις.

Από τον όγδοο όμιλο, πέρασε ως δεύτερη, στην ισοβαθμία με το Περιστέρι το οποίο είχε νικήσει εντός και εκτός έδρας και χάρη στη νίκη που έκανε χθες, επί της Τενερίφης, με 85-78.

Από πέρσι, δίπλα στον προπονητή, Γκέντριους Ζιμπένας, κάθεται ένας γνωστός στον ΠΑΟΚ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δέδα. Με μία θητεία ως παίκτης τη σεζόν 2010–2011 και μία δεύτερη και μεγαλύτερη από το 2012 ως το 2016, ο Δέδας θα επιστρέψει ως αντίπαλος και από άλλο πόστο στο Παλατάκι.

Η Ρίτας σκοράρει 84.2 πόντους ανά παιχνίδι στο BCL και βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας, είναι πέμπτη σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 39%, επιχειρώντας περίπου 24 ανά αγώνα, ενώ πέμπτη ειναι και στον τομέα των ριμπάουντ, με μέσο όρο 40.3 και 15.3 εξ αυτών επιθετικά...

Από την άλλη είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης στη δημιουργία, δίνοντας 16.3 ασίστ ανά παιχνίδι, με τη χειρότερη σε αυτήν την κατηγορία να είναι ο ΠΑΟΚ με μόλις 12.5.

Έχει στη διάθεση της έναν από τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, με τον Μάρκους Φόστερ (που έχει περάσει στο παρελθόν από Παναθηναϊκό και λίγο από τον Προμηθέα), ο οποίος έχει 21.2 πόντους ανά αγώνα, να βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας.

Ο γκαρντ Φρίντρικσον έχει 13.2 πόντους μ.ο. και ο τρίτος διψήφιος είναι ο ψηλός, Εκόντας, που έχει 11.5. Ο Εκόντας είναι και ο πρώτος ριμπάουντερ, με 6.7 ανά αγώνα, τον ακολουθεί ο Ρατζεβίτσιους με 6.2 και ο Μασιούλις με 5.

Πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει στην έδρα της, στις 3 ή στις 4 Ιανουαρίου, θα παίξει στην έδρα της Νεβέζις στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ πριν το Παλατάκι, αναμένεται να υποδεχθεί τη Γουλβς.

Αν οι δύο ομάδες παίξουν και τρίτο παιχνίδι, η Ρίτας πριν από αυτό, θα έχει να αντιμετωπίσει την Πριενάι στο γήπεδο της...

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το παρελθόν, η Ρίτας εκτός από όνομα έχει αλλάξει και έδρα. Παλιότερα ο ΠΑΟΚ την είχε αντιμετωπίσει στη «Siemens Arena», η οποία πλέον λέγεται «Avia Solutions Arena» με τη Ρίτας να παίζει πλέον στη «Jeep Arena» η οποία έχει σαφώς μικρότερη χωρητικότητα (2.500), αλλά οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες για τον αντίπαλο, καθώς είναι συνήθως γεμάτη.

Διαβάστε ακόμη...