Δημήτρης Τσάκος: «Αναμένουμε τη δικαίωση του ΠΑΟΚ, έπρεπε να αθωωθεί και η Ξάνθη»

Ο επικεφαλής της νομικής ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Τσάκος, μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη νομική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη και του Δικεφάλου αλλά και στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας της Ξάνθης.
Πηγή: sdna.gr
Δημήτρης Τσάκος: «Αναμένουμε τη δικαίωση του ΠΑΟΚ, έπρεπε να αθωωθεί και η Ξάνθη»


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την απόφαση της ΕΕΑ: «Βάση κανονισμού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την απόφαση. Υπολογίζουμε πως θα βγει μετά τις γιορτές. Η επιτροπή με το νέο πρόεδρο βρίσκονται σε διαδικασία σύσκεψης και αναμένουμε μια δίκαιη απόφαση για εμάς»

Για τον Νίκο Τζουλάκη: «Ο Τζουλάκης απέχει μόνο από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Κάναμε μία αίτηση για την εξαίρεσή του με όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα. Είναι δικαστικός χρόνια, έκανε μία συζήτηση μίας ώρας και αποφάσισε να απέχει. Είναι μία πράξη που τον τιμά. Θα μπορούσε να δηλώσει ότι δε δέχεται την αίτηση, αλλά εμείς είχαμε το δικαίωμα να κάνουμε στην επιτροπή με αίτημα εξαιρέσεως»

Για την υπόθεση με την Ξάνθη: «Η επιτροπή δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και ήρθε το ευρωπαϊκό δικαστήριο και δικαίωσε τον ΠΑΟΚ. Κανονικά έπρεπε να δικαιώσουν αυτόματα και την Ξάνθη γιατί έχουν παράλληλη συμμετοχή και οι δύο. Δηλαδή είχε κατηγορηθεί η Ξάνθη ότι ελεγχόταν από τον ΠΑΟΚ και εφόσον αθωώθηκε ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωτικό να αθωωθεί και η Ξάνθη. Είχαν το δικαίωμα παρέμβασης αλλά δεν το έκαναν»

Για το νομικό ζήτημα του ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη: «Η διάταξη μέχρι το 2020 είναι ήταν διαφορετική. Έλεγε ότι αν ο μέτοχος έχει μία παραπομπή με αμετάκλητο βούλευμα, μπορεί να χάσει τη θέση του Συμβούλου, αυτή πλέον έχει καταργηθεί και έγινε τροποποίηση. Άρα η κλήση για να δώσουμε εξηγήσεις είναι λανθασμένη. Ο νόμος επειδή έχει πολλές ερμηνείες, ο καθένας τον διαβάζει όπως θέλει και γι’ αυτό τρέχουν χρόνια στα δικαστήρια οι υποθέσεις. Τώρα μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος από την επιτροπή. Στο τέλος απονέμεται το δίκαιο, δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Δεν υπάρχουν μόνο οι απόψεις της επιτροπής. Μπορούμε να καταφύγουμε σε άλλο δικαστήριο και τελικά να δικαιωθούμε».

Πηγή: Libero 107,4

Διαβάστε ακόμη...