Τακουρίδης: «Θέλουμε επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη»

Από paok24.com: Όσα είπε στον «City of Primo»
Πηγή: paok24.com
Τακουρίδης: «Θέλουμε επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη»

Ο Γιάννης Τακουρίδης, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «City of Primo», τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θέλει επιτυχίες και στην Ευρώπη, ενόψει της ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Για τα σημαντικά παιχνίδια που έρχονται με Φοίνικα Σύρου και Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Έχουμε μια σειρά αγώνων, που είναι όλα πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια. Υπάρχει το ευρωπαϊκό την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά αυτό που προέχει και είναι μπροστά είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου. Το μυαλό μας είναι μόνο εκεί, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση».

Για το παιχνίδι με τη Μακάμπι και αν αυτό είναι το πιο κρίσιμο: «Δε σκεφτόμαστε αυτό, θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Το ευρωπαϊκό ναι έχει τη διαφορά του νοκ άουτ. Στο Ισραήλ έγιναν τραγικά πράγματα, η διαιτησία ήταν πολύ κακή. Στο τέταρτο σετ έγιναν πράγματα ακαταλαβίστικα, εκεί που πήγαμε να ισοφαρίσουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίξει γιατί το παιχνίδι είναι σημαντικό, θέλουμε να προχωρήσουμε αρχικά στους οκτώ, μετά στους τέσσερις και γιατί όχι και ακόμα πιο μακριά».

Η Ευρώπη είναι κάτι διαφορετικό και πιο δύσκολο. Πρέπει να είσαι και τυχερός στις κληρώσεις, να μην πετύχεις ομάδες από μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Τώρα έχουμε τη Μακάμπι μπροστά μας που είναι στα μέτρα μας. Γι' αυτό και θέλουμε να πετύχουμε την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επιτυχημένος σύλλογος στην Ελλάδα, και θέλουμε να γίνει αυτό και στην Ευρώπη».

Για τους συνεχόμενους αγώνες της ομάδας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα: «Είναι δύσκολη η περίοδος, γιατί έχουμε παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ που ξεκίνησε, και χάσαμε με κακό τρόπο από τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ας πούμε θετικό αποτελέσματα αλλά μας αρκεί μια νίκη για να περάσουμε. Θέλουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση για να μείνουμε και να διεκδικήσουμε όλες τις διοργανώσεις. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα και το βάθος για να το πετύχουμε. Δουλεύομε σωστά, πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά το βασικότερο είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξουμε παιχνίδι ή διοργάνωση. Εμείς κοιτάμε όλους τους στόχους, θέλουμε νίκες παντού».

Για τη δήλωση του προπονητή του Παναθηναϊκού, μετά την αδικία στο Ισραήλ: «Είναι καλό που έκανε αυτή τη δήλωση ο προπονητής του Παναθηναϊκόυ. Αν είδε το παιχνίδι ήταν λογικό αυτό που είπε, έγιναν πάρα πολλά διαιτητικά λάθη. Ο κύριος Ανδρεόπουλος ήταν μέχρι πρόσφατα ομοσπονδιακός προπονητής και φαίνεται πως τον ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού βόλεϊ».

Για τη διαφορά της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ με τις προηγούμενες: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική κάθε χρονιά. Έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Φέτος βλέπω πολλά θετικά. Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα, δουλεύουμε καλά με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Φαίνεται στο γήπεδο που στηριζόμαστε αγωνιστικά».

Για το γεγονός ότι και οι γυναίκες και οι άντρες του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην πρώτη θέση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων: «Μακάρι να πάνε καλά και οι γυναίκες και εμείς. Είναι πολύ θετικό για τον σύλλογο που είμαστε και εμείς και οι γυναίκες στην πρώτη θέση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος».

Διαβάστε ακόμη...