Τσιακμάς: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

Από paok24.com: Οι δηλώσεις του γκαρντ του ΠΑΟΚ, στον City of Primo 106,1
Πηγή: paok24.com
Τσιακμάς: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

O Νίκος Τσιακμάς, φιλοξενήθηκε στον City of Primo 106,1 και παρέθεσε την δική του οπτική σχετικά με την φετινή χρονιά του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Από το κλίμα στα αποδυτήρια και το τεχνικό επιτελείο, μέχρι τις δικές του επιδόσεις, τον φίλαθλο κόσμο του Δικεφάλου και το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εύχομαι υγεία σε όλους και να κάνουμε μια καλή σεζόν με επιτυχίες και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαι ικανοποιημένος, έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα με αρκετές νίκες. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα από την πορεία μας, αν κι έχουμε αντιμετωπίσει μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Αυτό οφείλεται στο κλίμα της ομάδας και όλοι είναι σε υψηλό επίπεδο και γι' αυτό είναι καλή η πορεία της ομάδας. Υπήρξαν ένα-δύο παιχνίδια που τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Έπαιξε ρόλο η κούραση και τα διαδοχικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά γενικά είμαστε ικανοποιημένοι».

Για τους στόχους του Δικεφάλου:

«Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Όλοι δίνουμε το 100%. Η ομάδα έχει δυναμική και φαίνεται από τις προπονήσεις. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Για το ματς με την Καρδίτσα και τον κόσμο:

«Θα ακουστεί κλισέ, αλλά ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης. Είναι σημαντικό να νιώθεις τη στήριξη όπου και να παίζεις. Όπου και να είμαστε δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα. Μας βοηθάει πάρα πολύ αυτό, ώστε να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατό.

Προσωπικά δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, είναι πολύ όμορφο και πρωτόγνωρο. Νιώθεις ανατριχίλα όταν παίζεις εκτός έδρας και ο κόσμος φωνάζει για την ομάδα. Ο παλμός είναι απίστευτος. Μας βοηθάνε πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε, που τους έχουμε δίπλα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Για τη φετινή ομάδα:

«Είναι συνολική η προσπάθεια, από τη διοίκηση έως τον νεότερο παίκτη. Είμαστε μαζί σε όλα και το κλίμα είναι απίστευτο. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και εμείς οι παίκτες σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι.

Είναι δουλειά του προπονητικού επιτελείου η καλή πορεία της ομάδας. Εμείς εκτελούμε εντολές. Πιέζουμε πολύ στην άμυνα και ελέγχουμε το ρυθμό. Είναι σύγχρονο το μπάσκετ που παίζουμε, αρκετά ελκυστικό για εμάς».

Για τη δική του επίδοση:

«Πάντα περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τα καλάθια. Εγώ έβαλα δύο τρίποντα, ο Χαντς οκτώ. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και όχι ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Για το πτυχίο της νομικής:

«Το πτυχίο μου το πήρα το Σεπτέμβρη. Όταν τελειώσει για μένα το μπάσκετ, μακάρι να μην τελειώσει, αλλά όταν συμβεί αυτό θα εξασκήσω τη δικηγορία για να έχω όλα τα κομμάτια στη ζωή μου».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, παίζουμε με μια ομάδα της Ευρωλίγκα, αλλά οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Εμείς θα δώσουμε το 100 και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Διαβάστε ακόμη...