Μουντιάλ 2022: Η μαγική εμφάνιση του Ζίβκοβιτς με αριθμούς

Aπό skgsports.gr:Ήταν αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι στιγμής, αλλά τόσο το Καμερούν, όσο και η Σερβία, πέτυχαν τρία γκολ που στο τέλος μπορεί να μην τους στείλουν στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.
Πηγή: skgsports.gr
Μουντιάλ 2022: Η μαγική εμφάνιση του Ζίβκοβιτς με αριθμούς

Στο χορτάρι του Al Janoub Stadium έλαμψε στα 78 λεπτά που αγωνίστηκε με το «14» στην πλάτη, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον 26χρονο άσο να μοιράζει δύο ασίστ και να έχει εξαιρετική παρουσία.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Opta/Stats Perform, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ είχε συνολικά 3 key passes, ενώ δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα από τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς για το 3-1 των Σέρβων. Η άλλη μία κατέληξε στα σκουπίδια από τον συμπατριώτη του επιθετικό της Φούλαμ.

Γενικότερα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανταποκρίθηκε πλήρως στο νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ντράγκαν Στόικοβιτς, με οδηγίες να κινείται ψηλά στο γήπεδο, να παίρνει όλη τη δεξιά πλευρά πάνω του και για 78 λεπτά είχε μια γεμάτη εμφάνιση.

Ο «Ζίλε» είχε μία ισορροπημένη παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου, βοηθώντας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά την ομάδα του.

Πέρα από τις δύο ασίστ, είχε 47 ενέργειες με την μπάλα, με δύο εξ αυτών να είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή και 26/31 πάσες.

«Είμαστε Σέρβοι και θα περάσουμε»!
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς παραμένει αισιόδοξος και πιστεύει ότι την Παρασκευή η Σερβία μπορεί να κερδίσει την Ελβετία και να περάσει στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν φυσικά το Καμερούν δεν νικήσει τη Βραζιλία.

«Είμαστε Σέρβοι, όταν έρχονται τα πιο δύσκολα είμαστε εκεί... Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε ο εαυτό μας. Είμαστε έτοιμοι και θα το δείξουμε. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, ενώ θα πρέπει να είμαστε γενναίοι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», δήλωσε ο Ζίβκοβιτς, που έκανε λόγο για αμυντικά λάθη και ενθουσιασμό που πλήγωσε την Σερβία στο ματς με το Καμερούν.

«Έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα. Έπρεπε να είχαμε κλειδώσει το παιχνίδι στο 3-11. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, εμείς συνεχίσαμε να θέλουμε να πετύχουμε ένα και δύο γκολ, αλλά αφελώς δεχθήκαμε ένα γκολ και προκλήθηκε σύγχυση στην ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...