Ντάντας, εκ των αρχηγών σε μία απίθανη φουρνιά Πορτογάλων!

Απο sdna.gr: Η Πορτογαλία μοιάζει με μία non stop μηχανή «παραγωγής» ποδοσφαιριστών, προετοιμάζοντας για τα επόμενα χρόνια μία απίθανη φουρνιά, με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Τιάγκο Ντάντας, να είναι εκ των αρχηγών της!
Πηγή: sdna.gr
Ντάντας, εκ των αρχηγών σε μία απίθανη φουρνιά Πορτογάλων!

Μπορεί η Εθνική Πορτογαλίας να ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη στο Κατάρ, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εφησυχασμός επικρατεί στα κλιμάκια των Πορτογάλων, προετοιμάζοντας ήδη την επόμενη φουρνιά τόσο για το EURO 2024 όσο και για το επόμενο Μουντιάλ. Βασικό στέλεχος της nouvelle vague είναι και ο Τιάγκο Ντάντας, εκ των αρχηγών στην Ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν συμπληρώνει απλά την λίστα του Ρουί Ζόρζε καθώς δεν προτίθεται να χάσει παιχνίδι στα προκριματικά του EURO U21 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Ρουμανία και Γεωργία, έχοντας βασικό ρόλο στις πρόβες της Εθνικής και στα φιλικά παιχνίδια που διεξάγονται...

Μία ματιά στους «εκλεκτούς» της Εθνικής Ελπίδων, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως μόνο εύκολο δεν είναι αυτό που έχει πετύχει ο Τιάγκο Ντάντας σε μία φουρνιά που έχει δώσει διαπιστευτήρια αστείρευτου ταλέντου και τρομακτικής προοπτικής. Από την εξίσωση της κουβέντας θα πρέπει να βγουν οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες του Ντάντας που πλέον βρίσκονται στο Κατάρ και ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στην διοργάνωση: Ο Νούνο Μέντες και ο Βίτινια της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα (σ.σ. πρόσφατα τον συνέκρινε ο Ζοσέ Μπότο με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη), ο Γκονζάλο Ράμος της Μπενφίκα. Όλοι τους μέχρι πριν από έξι μήνες συνέθεταν την dream team της Ελπίδων!

Εστιάζοντας στους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, υπάρχουν ονόματα που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο και αναμένεται να απασχολήσουν ακόμη περισσότερο την διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή!

Από τον Νούνο Ταβάρες της Μαρσέιγ (δανεικός από την Άρσεναλ) μέχρι τον Φάμπιο Βιεϊρα της Άρσεναλ και από τον Πάουλο Μπερνάρντο της Μπενφίκα, στον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (γιο του Σέρτζιο) που πλέον παίζει για λογαριασμό του Άγιαξ. Υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών που ειναι συμπαίκτες με τον Ντάντας, όπως ο Βιτίνια της Μπράγκα και ο Ενρίκε Αραούχο της Μπενφίκα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως μόνο η παρουσία του ποδοσφαριστή του ΠΑΟΚ σε μία πολλά υποσχόμενη φουρνιά, σημαίνει πολλά για το βιογραφικό του Ντάντας, πόσω μάλλον οι συμμετοχές και οι εμπειρίες σε ένα γκρουπ που θα διεκδικήσει δυναμικά την θέση του σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα χρόνια...

Διαβάστε ακόμη...