«Θα σταθούμε στο Μόναχο» (1983)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 1/11/1983, ο Γιάννης Δαμανάκης παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, τις παραμονές το αγώνα ρεβάνς με την Μπάγερν Μονάχου...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
«Θα σταθούμε στο Μόναχο» (1983)

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Μη σας παραξενεύει το 0-0 που φέραμε τις προάλλες (30/10) με τον Ηρακλή. Τα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτό το ματς, εξάλλου όταν μια ομάδα παίζει σε γήπεδο χωράφι (Τούμπα!) και δε χάνει θεωρείται επιτυχία.

Θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση. Ο αγωνιστικός χώρος είναι τέτοιος, που αλλού περιμένεις την μπάλα και αλλού βρίσκεται! Ειλικρινά φέτος η Τούμπα είναι ένα πρόβλημα για εμάς!»

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν που ακολουθούσε, δήλωσε: «Εκείνο που είναι σίγουρο και που θα πρέπει να το ξέρουν καλά οι Έλληνες φίλαθλοι είναι ότι μέσα στο Μόναχο θα σταθούμε με αξιοπρέπεια! Πάμε εκεί για να αποδείξουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει αρκετά και είναι ικανό να προβληματίσει οποιαδήποτε ομάδα προηγμένης ποδοσφαιρικά χώρας!

Στο Μόναχο δεν πρόκειται να παίξουμε μοιρολατρικά. Θα επιδιώξουμε το γκολ απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, η οποία για μας εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη παρά το ντεφορμάρισμά της»

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που μπορεί και προβληματίζει σοβαρά τις γερμανικές ομάδες, είπε: «Ναι είναι γεγονός! Κι ελπίζουμε ότι αυτό θα επαναληφθεί αύριο. Ο ΠΑΟΚ όταν αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες παίζει πάντα σπουδαία μπάλα. Αυτό το ξέρουν όλοι.

Δε θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, αλλά όσοι νομίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Μπάγερν απατώνται. Ξέρουμε τα πάντα για την ομάδα αυτή και θα παίξουμε για να πετύχουμε γκολ»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...