Νίκη επί του Αθηναϊκού με σκόρερ τον Κατσούρη (1996)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 20/10/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αθηναϊκό στην Τούμπα, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκη επί του Αθηναϊκού με σκόρερ τον Κατσούρη (1996)

Τρία ακριβώς χρόνια μετά τη συντριβή από την αθηναϊκή συνοικία με 4-0, ο Δικέφαλος ανταπέδωσε την ήττα, επικρατώντας όμως με τον ισχνό 1-0, σε ένα παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (8.776 τα εισιτήρια).

Ο ΠΑΟΚ εκτός από τον Αθηναϊκό εκείνη την Κυριακή είχε να αντιμετωπίσει και μια εχθρική διαιτησία του Παπατριανταφύλλου, ο οποίος τα έκανε θάλασσα σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι!

Η ομάδα μας είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ από το πρώτο μισό του, διαμαρτυρήθηκε σε μη καταλογισμό πέναλτι από ανατροπή του Σπίνουλα στον Πάρη Ζουμπούλη στο 44', για να πετύχει το γκολ που της έδωσε τη νίκη στο 57ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή μετά το φοβερό τροχαίο που του έκοψε το νήμα της ζωής στις 9/2/1998.

Η φάση ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Βρύζα από τα αριστερά, σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο επερχόμενος Κατσούρης με δυνατή καρφωτή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κεφαλά.

Ο σκόρερ μετά το γκολ έφυγε στο πέταλο για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο! Αμέσως μετά ο Παπατριανταφύλλου του έβγαλε την κίτρινη για τον πανηγυρισμό (σωστά) και εντελώς ξαφνικά του έβγαλε την κόκκινη, πιστεύοντας πως ο παίκτης μας είχε ήδη κίτρινη!

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν ανθρώπινο λάθος που διορθώθηκε στη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να συμβεί κάτι άλλο!

Το λάθος το πήρε πρέφα ο 4ος (Χατζησταυρίδης), το υπέδειξε και η απόφαση άλλαξε! Την κόκκινη τελικά την είδε στο 78' ο παίκτης του Αθηναϊκού Γκίνο, στο 78', αφήνοντας την ομάδα του με "10".


Ο ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα δεν άφησε το θέμα με τον Παπατριανταφύλλου να περάσει στο ντούκου, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ (Γιώργος Καλύβας), είχε συνάντηση με τον τότε "αρχιδιαιτητή" Μάκη Γερμανάκο -δεν είναι στη ζωή από τις 20/12/2016- εκθέτοντάς του τα όσα παρουσίασε ο ρέφερι του αγώνα με τον Αθηναϊκό, ζητώντας την επανεξέταση των δυνατοτήτων του Κιλκισιώτη διαιτητή!

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι σε περιγραφή, Γιώργου Μίνου...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τσερνίσοφ, Αλεξίου, Κατσούρης, Τασιόπουλος, Τουρσουνίδης (73' Χάβος), Ζαγοράκης, Πις, Βρύζας, Αναστασιάδης (33' Καπετανόπουλος), Ζουμπούλης (85' Ζουμπούλης)

Αθηναϊκός: Κεφαλάς, Γκίνο, Κόλτσος, Μόνος, Θεοδωράκος (62΄Ρουτζιέρης), Τσιρώνης, Μαυρομάτης, Σιδηρόπουλος, Τσάνας (79' Χατζηαγγελής), Ντάμπιτς (84' Τασιγιαννάκης), Σπίνουλας

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον βάζελο, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκα αρχικά ο Γκίντερ Μπέγκστον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...