Σκάνδαλο Περράκη: «Ξέχασε» να γράψει τη διακοπή που θα έκλεινε το «Καραϊσκάκη»!

Από sdna.gr: Στο γήπεδο των ποδοσφαιρικών σκανδάλων, συνέβη κι αυτό: Ο 4ος Κων/νος Περράκης... αμέλησε να γράψει στο ΦΑ τη διακοπή που θα επέφερε τιμωρία μιας αγωνιστικής στον 4 φορές υπότροπο Ολυμπιακό. Έκθετη η ΚΕΔ και η ΕΠΟ με τα πρωτοπαλίκαρα που αλωνίζουν!
Πηγή: sdna.gr
Σκάνδαλο Περράκη: «Ξέχασε» να γράψει τη διακοπή που θα έκλεινε το «Καραϊσκάκη»!

Η δουλειά που έχει να κάνει ένας 4ος διαιτητής είναι πολύ συγκεκριμένη και σίγουρα ευκολότερη από αυτή του πρώτου που διευθύνει το ματς.

Δεν έχει να κάνει πάρα πολλά, απλώς καλείται να καταγράφει όσα γίνονται στο γήπεδο, ώστε να γραφτούν στο φύλλο αγώνα.

Κι όμως, στο γήπεδο των πιο τρελών ποδοσφαιρικών σκανδάλων που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνέβη κι αυτό: Ο 4ος διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντίνος Περράκης «ξέχασε» να αναφέρει στο φύλλο αγώνα την διακοπή λίγο πριν από το πρώτο ημίχρονο λόγω περιορισμένης ορατότητας, από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Γιατί αυτή η... αφηρημάδα είναι τόσο σημαντική; Διότι οι ερυθρόλευκοι είναι τέσσερις φορές υπότροποι και σε περίπτωση που καλούνταν πάλι σε απολογία για το ίδιο αδίκημα, τότε είχαν στο τσεπάκι μία σίγουρη τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στο στάδιο «Καραϊσκάκης»!

Ιδού το έγγραφο από την προηγούμενη ποινή που είχε δεχθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός και αφορούσε την 4η παράβαση για το ίδιο αδίκημα, τη διακοπή αγώνα που προκλήθηκε στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ο παρατηρητής της αναμέτρησης ανέφερε κανονικά όπως είχε καθήκον να πράξει, στην έκθεση του και τις δύο διακοπές λόγω καπνογόνων. Μία λίγο πριν την σέντρα, που έφερε την καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης και άλλη μία στο 42ο λεπτό, όταν ο Τρεϊμάνις διέκοψε την αναμέτρηση για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της διακοπής και τα λόγια του εκφωνητή της Cosmote TV, Ανδρέα Παλομπαρίνι, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα την λέξη διακοπή λόγω περιορισμένης ορατότητας από τα καπνογόνα!

Αυτή την... ασήμαντη λεπτομέρεια, που θα επέφερε δεδομένη τιμωρία της έδρας, την λησμόνησε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Κωνσταντίνος Περράκης, ο οποίος έγινε διαιτητής Super League, μετά από υπόδειξη του Άγγλου πρώην αρχιδιαιτητή, όπως θα δείτε και από το φύλλο αγώνα, που δημοσιεύει το SDNA, δεν γράφει ούτε λέξη για την διακοπή στο τέλος του πρώτου μέρους, αναφέροντας μόνο την καθυστερημένη έναρξη! Γιατί; Διότι η αρχική καθυστέρηση δεν θεωρείται διακοπή! Κι ο Περράκης ήξερε τι έκανε και τι (δεν) έγραφε...

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως η κλήση από την αθλητικό δικαστή και η δίωξη κατά του Ολυμπιακού δεν έγινε για την διακοπή παιχνιδιού, αλλά για άλλα παραπτώματα, αφού ο Περράκης λησμόνησε να την αναφέρει στο φύλλο αγώνα, που είναι το επίσημο αποδεικτικό για κάθε δικαστή.

Με άλλα λόγια, ο Περράκης με την... αφηρημάδα του «καθάρισε» μόνος του για τον Ολυμπιακό, ο οποίος γλίτωσε από το κλείσιμο της έδρας του, που εκτός της αγωνιστικής ώθησης που παίρνει θα σήμαινε και οικονομικές απώλειες για τους Πειραιώτες, στο παιχνίδι με τη Λαμία όπου θα καλούνταν να εκτίσει την ποινή του.

Μια μικρή αμέλεια που αφήνει έκθετη την ΚΕΔ και τον Μπένετ για τον ορισμό διαιτητών που ξεχνούν και τα βασικά πλέον στα γήπεδα που υποτίθεται επιβάλλουν ισονομία. Ποια ισονομία όμως, επιβάλλεται όταν οι διαιτητές κατ' επιλογήν γράφουν ή δεν γράφουν τις διακοπές; Η ΚΕΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτή την αβλεψία, ενώ είναι στη διακριτική ευχέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα αν με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο-εικόνες) θελήσει να ασκήσει δίωξη για το πραγματικό παράπτωμα που υπέπεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όλα αυτά την στιγμή, που η (επίσης υπότροπη) ΑΕΚ με μία τεράστια καμπάνια πριν από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, κατάφερε να μην ανάψει ούτε ένα καπνογόνο, γλιτώνοντας μία πιθανή καμπάνα της έδρας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εδώ, όμως φαίνεται πως επιβραβεύεται αυτός που παρανόμησε, σε ένα γήπεδο όπου έχουν συμβεί πραγματικά τα πάντα...

Διαβάστε ακόμη...