ΔΣ για τα τηλεοπτικά: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε ομάδα

Απο thessports.gr: Ο καταμερισμός των χρημάτων που προβλέπονται από τη νέα συμφωνία με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, σήμερα το απόγευμα (12/10, 17:00).
Πηγή: thessports.gr
ΔΣ για τα τηλεοπτικά: Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε ομάδα

Με δεδομένο πλέον ότι όλες οι ομάδες συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση, από τη στιγμή που σε αυτή μπήκε και ο Ολυμπιακός (πέρυσι είχε αυτόνομο συμβόλαιο με την ΕΡΤ), θα πρέπει να καθοριστεί επ' ακριβώς ο τρόπος που θα διανεμηθούν τα αθροιστικά 6.5 εκατομμύρια ευρώ της δημόσιας τηλεόρασης. Ένα ποσό που συγκριτικά με πέρυσι. αυξήθηκε κατά 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εξ όσων είχαν προκύψει από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία υπογκρούπ, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο θ' ανήκουν φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μαζί προβλέπεται να μοιραστούν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από το 50% του συνολικού ποσού.

Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Διαβάστε ακόμη...