ΠΑΟΚ χωρίς…τις καθυστερήσεις

Aπό paok24.com: Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί εγχείρημα ωραιοποίησης της κατάστασης, ούτε δημιούργημα άλλοθι για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, παρά απλή καταγραφή μερικών σκέψεων βάσει δεδομένων και γεγονότων.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ χωρίς…τις καθυστερήσεις

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δεχτεί γκολ στις καθυστερήσεις σε τρία από τα επτά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Τρία από τα συνολικά πέντε τέρματα. Στην μια περίπτωση σαν από μηχανής θεός ο Κάλεντ Νάρεϊ σκόραρε επίσης στις καθυστερήσεις για να χαρίσει την νίκη στον ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ατρόμητο.

Στις άλλες δύο, οι ασπρόμαυροι πληγώθηκαν από ΟΦΗ και Λεβαδειακό αντίστοιχα, και απώλεσαν 4 βαθμούς. Βαθμούς που θα τοποθετούσαν τον ΠΑΟΚ μόνο δεύτερο στην βαθμολογία της Superleague, στο +1 από την ΑΕΚ, +2 από τον Ολυμπιακό και στο -5 από τον Παναθηναϊκό.

Ποια θα ήταν η αφετηρία μιας συζήτησης αν σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν μόνος δεύτερος στην βαθμολογία; Θα ήταν όλα τέλεια; Όχι. Θα ήταν όλα λάθος; Όχι. Οι παθογένειες του Δικεφάλου είναι γνωστές και η ομάδα δεν έχει παρά να πορευθεί με αυτές μέχρι τον Ιανουάριο που θα μπορούν να γίνουν και πάλι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις.

Έως τότε επιβάλλεται να βρεθεί ο τρόπος να ανέβει η ψυχολογία, να αναπτερωθεί το ηθικό με μια σειρά τριών πολύ δύσκολων και απαιτητικών παιχνιδιών με Ολυμπιακό, ΑΕΚ εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός.

Φυσικά, τα «αν» δεν διαμορφώνουν καταστάσεις ούτε βγάζουν συμπεράσματα. Συμπεράσματα όμως δεν μπορούν να βγαίνουν αυθαίρετα και από μια κατάσταση που από μόνη της είναι ιδιαίτερη. Σαφώς και οι παίκτες με την συμπεριφορά τους και το «τρέμουλο» όταν το χρονόμετρο δείχνει 80+, ευθύνονται για τα γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις και είναι οι πλέον αρμόδιοι να αλλάξουν την κατάσταση. Τουλάχιστον ως προς τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ, που κατά τ' άλλα δεν δέχεται πολλές φάσεις.

Από εκεί και πέρα όμως η εικόνα της βαθμολογίας δεν αποτυπώνει την πραγματική διαφορά που έχουν -για την ώρα- οι ομάδες της κορυφής, μεταξύ τους.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...