Αποφόρτιση και…η επόμενη μέρα

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα, για το πρωτάθλημα της Superleague 2022/23, από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που βάση συνολική εικόνας του παιχνιδιού ήταν για ισοπαλία.
Πηγή: paok24.com
Αποφόρτιση και…η επόμενη μέρα

Ένα παιχνίδι που για πολλούς είχε τον χαρακτήρα «τίτλου», αν και συμπληρώσαμε μόλις το 1/6 του φετινού πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα, και κυρίως ο τρόπος που αυτό διαμορφώθηκε, έδωσε φτερά στους παίκτες του Παναθηναϊκού που πιστεύουν ολοένα και περισσότερο ότι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έβαλε σε περισσότερη εσωστρέφεια τον ΠΑΟΚ σχετικά με το πως χάνει βαθμούς σε παιχνίδια που θα μπορούσε να έχει κερδίσει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διανύει ημέρα (3/10) ρεπό και από την Τρίτη επιστρέφει στις προπονήσεις προκειμένου να προετοιμάσει το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής, με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία.

Η διαχείριση της κατάστασης είναι η πιο κρίσιμη δουλειά που έχει να κάνει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ στο προσεχές διάστημα. Αν πιστεύει ότι το πλάνο που έθεσε το καλοκαίρι έχει σωστές βάσεις, να το συνεχίσει χωρίς να επηρεαστεί. Αν πιστεύει ότι γίνεται σωστή δουλειά στις προπονήσεις και εξελίσσεται η ομάδα, το ίδιο.

Ειδάλλως πρέπει να αξιολογηθούν τα δεδομένα, τα όποια λάθη, και να αποφασιστεί αν το νέο εγχείρημα με την ανανέωση του ρόστερ θα συνεχιστεί και με ποιον τρόπο. Ο ίδιος ο Λουτσέσκου είχε μιλήσει για φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα και για ένα χρονοδιάγραμμα 4-5 μηνών μέχρι να «στρώσει» η ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση το κυριακάτικο παιχνίδι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια απλή ήττα.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο +7 και απομένουν ακόμη 30 παιχνίδια. Σε αυτά, θα παίξουν όλοι οι (εν δυνάμει) διεκδικητές μεταξύ τους ακόμη τρεις και τέσσερις φορές. Κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει για το ποιος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ποιος θα μείνει εκτός. Μπορεί μόνο να εξεταστεί ποια ομάδα συνεχίζει από την πιο πλεονεκτική θέση.

Για τον ΠΑΟΚ πρέπει να βρεθεί ο τρόπος το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να γίνει 70λεπτο και να σκοτώνει -ποδοσφαιρικά πάντα μιλώντας- τον εκάστοτε αντίπαλο του στο κομμάτι υπεροχής του, σε κάθε αγώνα. Αρχής γενομένης, από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Διαβάστε ακόμη...