Μπαλτάκος: «Grexit αν αλλάξει ο νόμος για τα ποσοστά - Διαγράφεται όποιος διαιτητής πάει στην επαγγελματική διαιτησία»!

Από sdna.gr:Αποφασισμένος να πάει στα άκρα ο Τάκης Μπαλτάκος τόσο για το θέμα των ποσοστών που καταβάλει η Λίγκα στην ΕΠΟ, όσο και για την επαγγελματική διαιτησία.
Πηγή: sdna.gr
Μπαλτάκος: «Grexit αν αλλάξει ο νόμος για τα ποσοστά - Διαγράφεται όποιος διαιτητής πάει στην επαγγελματική διαιτησία»!

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ τέθηκε προς συζήτηση και το θέμα των ποσοστών που καταβάλει η Λίγκα στην Ομοσπονδία από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και τα τηλεοπτικά συμβόλαια, με τη Superleague να επιδιώκει να μειωθούν από 5% στο 1%.

Ο Κώστας Καραπαπάς πήρε τον λόγο εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Ολυμπιακός κι ανέφερε πως: «Σε ότι αφορά στο 4% και για τα τηλεοπτικά συμβόλαια και για τα συμβόλαια των παικτών που η ΠΑΕ τα πληρώνουν δύο φορές. Πληρώνουν και όταν τον εγγράψει τον παίκτη ομάδα και όταν φύγει. Για αυτά τα ποσοστά έχουμε συζητήσει εμείς στη Λίγκα αυτόν τον μηχανισμό.

Εμείς πρώτοι ως Λίγκα είπαμε το 4% των τηλεοπτικών και το 4% από τα συμβόλαια να χρηματοδοτήσει την επαγγελματική διαιτησία και 2ο και πιο σημαντικό να χρηματοδοτούμε απευθείας τις ΕΠΣ με περισσότερα χρήματα. Και να πάμε ακόμα και στα σωματεία απευθείας. Το περιβάλλον της Σούπερ Λιγκ δεν το βλέπει ως κάτι ξένο. Για αυτά τα χρήματα έχει ήδη γίνει συζήτηση στη Λίγκα αντί να τα δίνουμε κεντρικά στην ΕΠΟ και να μην ξέρουμε εάν γίνονται παχυλές αμοιβές να δίνονται απευθείας στα σωματεία.

Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο διαχείρισης της ΕΠΟ. Αντί να δίνονται μισθοί 15.000 και 20.000 στην ΕΠΟ να δίνονται τις Ενώσεις. Γιατί αυτό το 1.5 εκατ. να το δίνει απευθείας η Σούπερ Λιγκ; Εάν υπάρχει καταστατικό πρόβλημα να το φτιάξουμε και καταστατικά».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως αυτό είναι παράνομο και δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, να δίνει ένα μέλος της Ομοσπονδίας απευθείας χρήματα σε ΕΠΣ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάρισε πως: «Αν θελήσει να αλλάξει τον Νόμο για τα συμβόλαια η Πολιτεία και αν το κάνει και για αυτό το θέμα, εμείς θα ζητήσουμε να παρέμβει η FIFA και θα πάμε για GREXIT»!

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Μάκης Γκαγκάτσης από πλευράς ΠΑΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως είναι σύμφωνος να χρηματοδοτούνται οι ΕΠΣ, αλλά "αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας από τη Superleague".

«Όποιος διαιτητής πάει στην επαγγελματική διαιτησία, διαγράφεται»!

Στη συνέχεια υπήρξε κι ένας διάλογος ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Τάκη Μπαλτάκο, με τον πρόεδρο του Βόλου να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάρισε πως: «Όποιος διαιτητής πάει στην επαγγελματική διαιτησία, διαγράφεται»!

Διαβάστε ακόμη...