Ντόμινικ Κοτάρσκι: «Κρύο αίμα» πρόκρισης

Από sdna.gr:Στο Βέιλε, η Κροατία έπρεπε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Στο τέλος όμως, μίλησε το «κρύο αίμα» του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, του Ντόμινικ Κοτάρσκι.
Πηγή: sdna.gr
Ντόμινικ Κοτάρσκι: «Κρύο αίμα» πρόκρισης

Από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε, μπορούσες να αντιληφθείς πως επρόκειτο για ένα σοβαρό και συνειδητοποιημένο παιδί, ετών 22. Κι όμως! Ένα παιδί που είχε μελετήσει σωστά την προοπτική που του έδινε ο ΠΑΟΚ και γνώριζε επακριβώς το ρόλο για τον οποίο τον προόριζε, αυτόν του βασικού τερματοφύλακα. Στον «βομβαρδισμό» των ερωτήσεων για τον αν τον αγχώνει η ταμπέλα της πιο κομβικής μεταγραφής του ΠΑΟΚ, για το αν ηλικιακά μπορεί να «σηκώσει» το βάρος μιας τέτοιας νευραλγικής θέσης, για το αν έχει ακούσει για την πίεση της απαιτητικής Τούμπας, ο Κοτάρσκι έβγαζε μία απόλυτη ηρεμία.

«Δεν φοβάμαι, ανυπομονώ!», ο τίτλος της πρώτης γνωριμίας με το ελληνικό κοινό. Ο τίτλος που επέλεξε -με βάση τα όσα είπε- να τον συνοδεύσει στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν όμως το μοναδικό αξιοσημείωτο της συνέντευξής μας καθώς ο ίδιος σου έδινε την εντύπωση ένος άκρως συγκροτημένου ατόμου σε κάθε απάντησή του.

Όπως αυτήν που έδωσε στην ερώτηση για το πώς διαχείριζεσαι τα λάθη σου μέσα στο παιχνίδι. Γνωρίζει καλά πως τα δικά του κοστίζουν, και μάλιστα ακριβά, δεν υπάρχει επιστροφή. Η ηρεμία συνεχίζει να τον συνοδεύει σταθερά, στο μυαλό του είναι όλα τακτοποιημένα σε μικρά κουτάκια. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το λάθος. Δεν υφίσταται το τέλειο στο ποδόσφαιρο. Ούτε για τους κορυφαίους του είδους.

«Δεν μπορώ να πω ότι εγώ δεν κάνω λάθη, όλοι κάνουν λάθη. Οι κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο. Αλλά θα πρέπει να γυρίσεις γρήγορα το κουμπί στο μυαλό σου γιατί αν κάνεις λάθος, σε δύο λεπτά έχεις ήδη άλλη μπάλα πάνω σου. Μετά το παιχνίδι μπορείς να αναλύσεις τι έκανες λάθος, εκείνη την ώρα οφείλεις να αντιδράσεις, δεν έχεις χρόνο για κάτι άλλο. Προσωπικά, νιώθω πολύ δυνατός πνευματικά. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι στα προτερήματα μου, πατάω αμέσως reset. Εγώ πρώτος ξέρω πότε κάνω λάθη».

Στο Βέιλε, η Κροατία έπρεπε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Με δύο γκολ, οι Δανοί στο 10' και στο 19' πήραν σκορ πρόκρισης, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μην έχει περιθώρια αντίδρασης.

Στο 86' η Κροατία σκόραρε και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έτσι το ματς πήγε στην παράταση και στη συνέχεια στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου μίλησε η κλάση και η ψυχραιμία του Κοτάρσκι. Το... κρύο αίμα. Και όπως θα έλεγε και ο ίδιος, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τι έκανες λάθος, παρά μόνο να δεις πως θα το διορθώσεις. Και εκείνος «επέστρεψε» εμφατικά, ως το πρόσωπο του αγώνα!

Διαβάστε ακόμη...