«Σημαντικό να ξέρουν οι παίκτες που βρίσκονται»

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ Β’ στον Βώλακα της Δράμας, όπου έφτασε στις 10 Αυγούστου και παίρνει σήμερα τον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη.
Πηγή: paok24.com
«Σημαντικό να ξέρουν οι παίκτες που βρίσκονται»
 

Η περσινή σεζόν θα αποτελέσει οδηγό για τα “αετόπουλα” του Πάμπλο Γκαρσία και με δεδομένη πλέον την εμπειρία που αποκόμισε ο νεοσύστατος ΠΑΟΚ Β’ στο πρωτάθλημα της Superleague 2, βάζει πλώρη για την δεύτερη αγωνιστική περίοδο.

Όπως αναφέρει ο προπονητής του Δικεφάλου στο πλαίσιο της Media day, που έλαβε χώρα στο «Αθλητικό Κέντρο Νικοτσάρας» μετά την φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Πανδραμαϊκό, η δουλειά ππυ γίνεται από την αρχή της προετοιμασίας είναι πολύ καλή και μέρα με τη μέρα “χτίζεται” ο ΠΑΟΚ Β’ της νέας σεζόν.

O Oυρουγουανός τεχνικός δεν έκρυψε την χαρά αλλά και την βαθιά ικανοποίησή του για την ενσωμάτωση τόσο του Κουλιεράκη όσο και του Παναγιώτου στη νέα ομάδα και τόνισε πως ο στόχος της Β’ ομάδας δεν είναι άλλος από την ανάδειξη παικτών και την στελέχωση της ανδρικής ομάδας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύστημα που θα παίξει η ομάδα τη νέα σεζόν αλλά και στην δοκιμή με τα τρία στόπερ στην άμυνα.

Στη συνέντευξη του τεχνικού στο PAOK24 υπάρχει η εξήγηση για το ποια είναι η στόχευση της Β’ ομάδας αλλά και το πλάνο που θα ακολουθηθεί με στόχο την επίτευξη των βασικών επιδιώξεων του οργανισμού όσον αφορά το πρότζεκτ της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Τι κρατάτε από την δουλειά που έχει γίνει έως τώρα στην προετοιμασία αλλά και από το φιλικό κόντρα στον Πανδραμαϊκό;

«Η preseason είναι κάθε μέρα. Μέρα με τη μέρα. Έχουμε νέους παίκτες και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και εμείς και αυτοί. Η δουλειά από την ακαδημία δεν είναι από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι η εργασία με μακροπρόθεσμη διάρκεια. Αλλά είμαστε χαρούμενοι γιατί όλοι εργάζονται πολύ σκληρά αυτές τις μέρες. συν κάποιους παίκτες που είναι γεννημένοι το 2005 και είναι πολύ συναρπαστικοί και θέλουν πραγματικά να δουλέψουν.

Tις προηγούμενες ημέρες δείξατε στους παίκτες σας μία προβολή με την ιστορία του ΠΑΟΚ. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς το να περάσετε την φιλοσοφία που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα διδάσκοντας τους την ιστορία;

Η ιστορία είναι ιστορία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη νέα γενιά ότι έμαθαν την ιστορία του ΠΑΟΚ. Πώς ξεκίνησαν οι βετεράνοι παίκτες που έπαιξαν στην ομάδα και τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ. Κάποιοι άνθρωποι στο παρελθόν υπέφεραν και θα πρέπει να είναι ευγνώμων για το που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς όταν κάποτε αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα να γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται. Ιδιαίτερα για κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές που μόλις ήρθαν στην Ελλάδα.»

Ο ΠΑΟΚ Β’ δείχνει να είναι στον σωστό δρόμο όσον αφορά την ενσωμάτωση νέων παικτών στην ανδρική ομάδα. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για εσάς το να ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά το παράδειγμα του Κουλιεράκη, του Παναγιώτου και των υπόλοιπων παικτών;

«Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας για τους παίκτες, το να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το όραμά μας, αυτή είναι η ευτυχία μας, να βλέπουμε δηλαδή τους παίκτες μας να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Και δείχνει επίσης για τους παίκτες που είναι εδώ ότι μπορούν ανέβουν στην ανδρική ομάδα. Ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να καταφέρουν αυτό που θέλουν.»

Πώς προσανατολίζεστε σχετικά με την επιλογή συστήματος δεδομένου ότι κόντρα στον Πανδραμαϊκό δοκιμάσατε διαφορετικό σύστημα σε κάθε ημίχρονο;

«Κάναμε πολύ σκληρή δουλειά τις προηγούμενες ημέρες. Δουλέψαμε έτσι ώστε να παίξουμε ακριβώς όπως παίζει η ανδρική ομάδα. Την περσινή χρονιά παίζαμε διαφορετικά από ότι φέτος, αλλά πιστεύω ότι στην ακαδημία πρέπει να μαθαίνουν οι παίκτες κάθε σύστημα. Για παράδειγμα όταν ήταν ο Φερέιρα εδώ η ανδρική ομάδα έπαιζε με τρία στόπερ, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μαθαίνουν όλες τις διαφορετικές πληροφορίες, γιατί ίσως αύριο έρθει άλλος προπονητής και είναι σημαντικό να μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα από προπονητή σε προπονητή.»

Σας έχει επηρεάσει όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία έναρξης της Superleague 2;

«Είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Την περσινή χρονιά συνέβη το ίδιο πράγμα. To μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις ακριβώς τη δουλειά που θες να κάνεις και να την μοιράσεις ομαλά μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και ξέρουμε ότι εδώ στην Ελλάδα πολλές φορές οι προετοιμασίες για την έναρξη της σεζόν είναι δύσκολες.»

Στο σημερινό φιλικό (σ.σ. χθες) είδαμε και παίκτες που ακόμη δοκιμάζονται με τον ΠΑΟΚ Β’. Πότε εκτιμάτε ότι θα είναι έτοιμο το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν;

«Το ρόστερ πάνω – κάτω είναι έτοιμο. Έχουμε κάποιους παίκτες υπό δοκιμή και προφανώς αυτοί που δοκιμάζονται θα πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που ήδη έχουμε. Διαθέτουμε ορισμένους παίκτες που θα μπορούσαν να αγωνίζονται ακόμη στην Κ19 και δεν μπορούμε να κρατήσουμε εδώ παίκτες που δεν θα παίζουν. Αν δεν παίζουν θα πρέπει να “κατέβουν” στην Κ19 για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Οι ποδοσφαιριστές εξελίσσονται μέσα από λεπτά συμμετοχής σε αγώνες.»

Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, να αναδείξει παίκτες ή και τα δύο μαζί;

«Και τα δύο μαζί. Κάποιοι παίκτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα και κάποιοι άλλοι λιγότερο. Για παράδειγμα ο Μιχαηλίδης δεν αγωνίστηκε για τον ΠΑΟΚ Β΄, αγωνιζόταν για την Κ19 και πήγε απευθείας στην πρώτη ομάδα. Τον Κουλιεράκη τον βοήθησε αρκετά η εμπειρία της Superleague 2. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός, άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο και άλλοι λιγότερο. Αλλά ο στόχος πάντα είναι να τους προετοιμάζουμε για να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.»

Πόσο ικανοποιημένος είστε από την εξέλιξη των παικτών που ανήκαν πέρσι αλλά και φέτος στον ΠΑΟΚ Β’ και τι περιμένετε από τους νέους που ενσωματώθηκαν φέτος στην ανδρική ομάδα;

Είμαι πάντα χαρούμενος όταν βλέπω ποδοσφαιριστές μας στην πρώτη ομάδα. Και όχι μόνο εδώ, στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ο Διαμαντής, ο Μπαλογιάννης, ο Τάχατος που μόλις εντάχθηκε σε ομάδα πρώτης Εθνικής. Αυτός είναι ο στόχος για αυτούς, να παίζουν σε ομάδα πρώτης Εθνικής, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται απαραίτητα στον ΠΑΟΚ. Και στο μέλλον ίσως μπορείς να τους φέρεις πίσω στην ομάδα. Με τα νέα παιδιά που ενσωματώσαμε φέτος είμαι χαρούμενος γιατί θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα ρόστερ με πολλές και διαφορετικές ηλικίες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλους, με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί κάποιοι να βρεθούν εκ νέου στην Κ19, κάποιοι να παραμείνουν στον ΠΑΟΚ Β. Θα γίνει ότι είναι καλύτερο για αυτούς και για τον ΠΑΟΚ . Αλλά θέλω και πάλι να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από αυτούς».

Ο στόχος ενόψει της νέας σεζόν είναι και η βαθμολογική κατάταξη πέρα από την ανάδειξη ποδοσφαιριστών ή είναι άλλη η λογική της Β’ ομάδας;

«Ο πρώτος στόχος είναι να έχουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το βασικό. Εκτός από αυτό, θέλουμε να προσπαθούμε να κερδίζουμε, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Δεν μπορώ να πω στους ποδοσφαιριστές μου απλά να δουλεύουν σκληρά, χωρίς να νικούν. Να παίζουν ελεύθερα, χωρίς ευθύνες. Γιατί όταν βρεθούν στην πρώτη ομάδα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και απαίτηση για τη νίκη. Οπότε αυτά τα δύο πάνε μαζί, μάθηση και αναζήτηση της νίκης».

Διαβάστε ακόμη...