Πόσο άλλαξες...

Από sdna.gr: Ένας μεγάλος και απόλυτα πετυχημένος κύκλος έκλεισε οριστικά για τον ΠΑΟΚ φέτος το καλοκαίρι.
Πηγή: sdna.gr
Πόσο άλλαξες...

«Λαβωμένος» από έναν πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ θα ψάξει τη γιατρειά του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει η «σταθερά» στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και επί της ουσίας ο «μαέστρος» μιας νέας, διαφορετικής ορχήστρας για τους Θεσσαλονικείς που αποφάσισαν φέτος το καλοκαίρι να κλείσουν έναν άκρως πετυχημένο κύκλο, να πορευθούν με πρόσωπα και ιδέες που συνθέτουν την εικόνα της μεγάλης ανανέωσης. Αν τους κόστισε; Με το... καλημέρα, γνωρίζοντας έναν οδυνηρό αποκλεισμό που τους έθεσε εκτός Ευρώπης από τέλη Ιουλίου, μια «πληγή» που φέρουν ακόμη στο σώμα τους και οφείλει να λειτουργήσει ως βάση αντίδρασης για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτή η αποτυχία ενδεχομένως και να κάνει επιτακτική την ανάγκη για ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο από πλευράς ΠΑΟΚ καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με τις ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα να είναι λεπτές, ο ΠΑΟΚ ψάχνει μία δυνατή εκκίνηση, θέλοντας να κάνει το χρόνο σύμμαχό του προκειμένου να πατήσει καλύτερα στα πόδια του, να βρει σημεία αναφοράς στο γκρουπ του, να καλύψει αδυναμίες και κενά που διαθέτει και να διορθώσει τις ανορθογραφίες του. Σαφώς το έργο του δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, αν κάτι ξέρει καλά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, είναι από roller coaster σεζόν!

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Και σε αυτή τη φάση της... αναθεώρησης εντός του ΠΑΟΚ, γνωρίζει καλά πως η φετινή σεζόν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του! Αν τον ρωτήσετε, θα σας πει πως καμία σεζόν στον ΠΑΟΚ δεν φαντάζει εύκολη για εκείνον αλλά η φετινή έχει τις ιδιαιτερότητες της καθώς ο πρώτος στόχος χάθηκε! Αντιλαμβάνεται καλά πως μπαίνει στα... βαθιά εν μέσω μιας ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, ενός «μουδιάσματος» που κυριαρχεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φαντάζει η ασπίδα των αποδυτηρίων. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν προτίθεται να παραδώσει εύκολα τα όπλα του προτού δώσει τη «μάχη» του.

ΗΡΘΑΝ: Ντόμινικ Κοτάρσκι (Γκόριτσα), Νίκο Κουαλιάτα (Μοντεβιδέο Γουόντερερς), Κάλεντ Νάρεϊ (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ζοάν Σάστρε (Μαγιόρκα), Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα), Ράφα Σοάρες (Βιτόρια Γκιμαράες), Μπράντον Τόμας (Μάλαγα),
Ιβάν Νάσμπεργκ (Βαλερένγκα), Αντρέ Ρικάρντο (Φαμαλικάο), Τιάγκο Ντάντας (Μπενφίκα).

ΕΦΥΓΑΝ: Αντόνιο Τσόλακ (Ρέιντζερς), Φερνάντο Βαρέλα (Κάζα Πία), Χοσέ Κρέσπο (ΑΠΟΕΛ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ελεύθερος), Αλεξάντρου Μιτρίτσα (Αλ Ντουχαΐλ), Τσούμπα Άκπομ (Μίντλεσμπρο), Σίντκλεϊ (Κουΐάμπα).

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ: Έχει δείξει καλά στοιχεία γραφής και είναι σαφές πως αν «κουμπώσει» στο σύνολο του ΠΑΟΚ, μπορεί να αλλάξει πολλά στη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει θράσος, ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που θα συζητηθεί... Κι αν του βγει; Τότε ο ΠΑΟΚ έχει προβλέψει και για το πώς θα κρατήσει τον Τιάγκο Ντάντας. Με το αζημίωτο βέβαια...

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Αποκτήθηκε για να αναλάβει τα ηνία της γραμμής κρούσης του ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς στερήθηκαν ένα πολύτιμο γρανάζι πέρσι λόγω του τραυματισμού του. Ο φορ είναι πια συζήτηση που «πονάει» τον ΠΑΟΚ και από το καλοκαίρι κάθε κουβέντα περιστρέφεται εκεί. Στην προκειμένη, στον Νέλσον Ολιβέιρα. Και ο Δικέφαλος έχει μεγάλη ανάγκη τον υγιή Πορτογάλο επιθετικό.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ: Μετά την αποχώρηση του Μιχάι και τον τραυματισμό του Ιβάν Νάσμπεργκ, τα κουκιά είναι μετρημένα στο κέντρο της άμυνας και η περίπτωση του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο προφανώς θα έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και κυρίως στον Λουτσέσκου για τα μετόπισθεν. Αλλά... life goes on!

THE GOAL: Τέθηκε δια στόματος του Ιβάν Σαββίδη στην σύσκεψη με τους συνεργάτες του: «Απαιτώ από όλους την πλήρη ετοιμότητα κάθε εβδομάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό...». Είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη λογική παιχνίδι με παιχνίδι, δίνοντας κάθε φορά τη «μάχη» του.

ΜΕΧΡΙ... ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Τα πάντα είναι ανοιχτά στην παρούσα φάση καθώς το ρόστερ δεν έχει κλείσει για τους Θεσσαλονικείς. Το δεκάρι παραμένει ένα «καυτό» ζήτημα για τον ΠΑΟΚ που θέλει μία καλή τονωτική ένεση ενώ υπάρχουν και ανοιχτές εκκρεμότητες ελάφρυνσης του ρόστερ με παίκτες που δεν υπολογίζονται (ο Τέιλορ βρίσκεται ήδη στην Σαχτάρ, Μουργκ, Ζαμπά, Λάμπρου) ενώ στα ψιλά δεν περνούν και οι υποθέσεις των Κούρτιτς - Αουγκούστο σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που θα προκύψει...

ΕΤΩΝ... 25: Ο ΠΑΟΚ έριξε τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ του από πέρσι καθώς από τα 26.4 χρόνια, πλέον αγγίζει τα 25! Μάλιστα, πρόκειται για την τρίτη πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα με 24.3 και τον Ατρόμητο με 24.6

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ: Με δεδομένο πως το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα μειωθεί και σε αυτό εντάσσονται και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο Μπαλωμένος, ο Ταλιχμανίδης, ο Μάροβιτς, στην παρούσα φάση ο αριθμός των ξένων ανέρχεται στους 25 παίκτες με τους Έλληνες να είναι 12. Προφανώς οι ισορροπίες θα διαφοροποιηθούν στο τελικό γκρουπ που θα συνοδεύσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου μεσούσης της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως η πορτογαλική παροικία εντός του Δικεφάλου μεγάλωσε φέτος αρκετά!

ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Η'... ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ: Για την ώρα στο σπίτι του, ωστόσο, αν και εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και βάσει χρονοδιαγράμματος, δεν αποκλείεται αυτή να είναι η τελευταία σεζόν του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας πριν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της ανέγερσης. Πριν την αναμέτρηση με τη Λέφσκι, η τελευταία ενημέρωση από πλευράς Δικεφάλου έκανε λόγο για 8.500 εισιτήρια διαρκείας, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να αγκαλιάζουν τη νέα προσπάθεια. Στην παρούσα φάση, έχοντας προηγηθεί ο αποκλεισμός, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μια... παγωμάρα που δεν αποκλείεται να αντανακλάται και στην κίνηση των διαρκείας. Σε κάθε περίπτωση, στη Μικράς Ασίας κινήθηκαν στη διατήρηση των τιμών που ίσχυαν και πέρσι, με την διάθεση των διαρκείας να παραμένει ανοιχτή...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Με δύο εντός έδρας αγώνες ξεκινά το πρωτάθλημα της νέας σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Πρώτο ντέρμπι της σεζόν και -μάλιστα- κλάσικο στο «Κλ.Βικελίδης» με τους ασπρόμαυρους να φιλοξενούνται από τον Άρη για την 3η αγωνιστική. Σημαντική υποσημείωση πως ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλα τα ντέρμπι του α΄γύρου εκτός έδρας, με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική με έδρα την Τούμπα. Το σημαντικό για τον Δικέφαλο έγκειται στο γεγονός ότι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Super League θα παραμείνει στην... Θεσσαλονίκη, με στόχο να κάνει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο πρωτάθλημα!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...