Ο Ιβάν Σαββίδης και το πρότζεκτ «Νέα Τούμπα»

Από skgsports.gr:Ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθεί να ισορροπεί ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα.
Πηγή: skgsports.gr
Ο Ιβάν Σαββίδης και το πρότζεκτ «Νέα Τούμπα»

Σ' ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εγγυήθηκε την κατασκευή του νέου γηπέδου, προαναγγέλλοντας παράλληλα και το νέο προπονητικό κέντρο.

«Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εγώ θα είμαι εκεί στηρίζοντας όχι μόνο την ομάδα, αλλά ξεκινώντας ιστορικά έργα, όπως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Και θέλω μαζί μου ανθρώπους που δεν βλέπουν μόνο προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους. Πλησιάζουμε τα γενέθλια του ενός αιώνα ζωής του ΠΑΟΚ και από τώρα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα φτάσουμε εκεί και με ποιούς θα φτάσουμε εκεί», ανέφερε κατά τη διάρκεια της πολύωρης τηλεδιάσκεψης, όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκε και για την πορεία του πρότζεκτ «Νέα Τούμπα», καθώς πλησιάζει η καταλυτική ημερομηνία για την παράδοση των τριών σχεδίων από τις εταιρείες (Salfo & Populous) που έχουν αναλάβει από τον περασμένο Μάιο να τρέξουν το συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα.

Γήπεδο 35.000 θέσεων

Η αρχική σκέψη, με δεδομένο πως το υπάρχον οικόπεδο μπορεί να «σηκώσει» ένα μεγαλύτερο κτίσμα, για την κατασκευή ενός γηπέδου άνω των 40.000 θέσεων (κάποια στιγμή είχε εκφραστεί επιθυμία για τον συμβολικό αριθμό 41.926) έχει πάει... περίπατο.

Οι μελέτες που έχουν γίνει από τις δύο εταιρείες, αλλά και από την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από τον ΠΑΟΚ για το γήπεδο, οδηγούν στην κατασκευή ενός γηπέδου 4 αστέρων χωρητικότητας 35.000 θέσεων.

Οι εμπλεκόμενοι στο θέμα της κατασκευής της «Νέας Τούμπας» έχουν κάνει μελέτες γύρω από το κυκλοφοριακό, την προσβασιμότητα στο γήπεδο, ας μην ξεχνάμε ότι το νέο γήπεδο θα λειτουργεί σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, τη λειτουργικότητα, αλλά κυρίως τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από την οικονομία και την καθημερινότητα των φιλάθλων.

Η στάση του Σαββίδη

Ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ πρώτα απ' όλα είναι επιχειρηματίας, άνθρωπος που «διαβάζει» την αγορά, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες με την ελληνική πραγματικότητα και ειδικότερα τη γραφειοκρατία στη χώρα μας, γι' αυτό επιλέγει να κρατήσει χαμηλούς τόνους αναφορικά με το νέο γήπεδο.

Έχουμε δει και ζήσει σε αντίστοιχες καταστάσεις τέτοια ζητήματα να «βγαίνουν μπροστά», ειδικά όταν οι ομάδες δεν είναι και στα καλύτερα τους, αλλά προς το παρόν ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης, που χαράσσει την πολιτική, αποφεύγουν τις πανηγυρικές δηλώσεις. Και πολύ καλά κάνουν...

Διαβάστε ακόμη...