Αλλάζει ξανά το φορμάτ του πρωταθλήματος

Από paok24.com: Τα «εμπόδια» που καλείται να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν για να φτάσει σε έναν ακόμα τίτλο ...
Πηγή: paok24.com
Αλλάζει ξανά το φορμάτ του πρωταθλήματος

Με νέο σύστημα θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Women's Football League (Α κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών), όπως έγινε γνωστό μέσα από την προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ.

Στην κανονική διάρκεια δεν αλλάζει κάτι, καθώς και πάλι θα υπάρχουν δύο όμιλοι που θα αγωνιστούν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, αυτό που αλλάζει είναι στην τελική φάση που θα ακολουθήσει, καθώς εκεί θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση από την βαθμολογική κατάταξη των δύο ομίλων (την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκαν μόνο οι 1οι και οι 2οι των δύο ομίλων).

Οι ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την κανονική διάρκεια, χωρίς όμως να υπολογίζονται οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει απέναντι στους αντιπάλους τους που θα τερματίσουν στην 7η και 8η θέση.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας) μετά από κλήρωση των ομάδων του ενός ομίλου με αυτές του άλλου, σύνολο έξι αγώνες σε έξι αγωνιστικές ημέρες. Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες οι οποίες στην κανονική περίοδο ανήκαν στον ίδιο όμιλο.

Η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου των αγώνων της Β΄ Φάσης (play – off), θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.

Διαβάστε ακόμη...