10 χρόνια – Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ

Από skgsports.gr:Η 10η Αυγούστου είναι μια σημαδιακή μέρα για τους φίλους και σύσσωμη την οικογένεια
Πηγή: skgsports.gr
10 χρόνια – Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον ΠΑΟΚ

του ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης άκουγε το ένστικτο και σε συνδυασμό με την αγάπη για την Ελλάδα, έκανε το μεγάλο βήμα αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο Πόντιος από το Ροστόφ ήταν έτοιμος να κάνει πράξη το όνειρό του: να κάνει τον ΠΑΟΚ δικό του! Η οικονομική δύναμη και κυρίως η αγάπη για τον τόπο του αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον σύλλογο της Μακεδονίας και η αφορμή να αφήσει πίσω του το προβληματικό παρελθόν. Καλώς ή κακώς τα όνειρα των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων για ένα ευοίωνο μέλλον, που θα έφερνε τίτλους στην Τούμπα, αυτή τη φορά αποκτούσαν ονοματεπώνυμο.

Τα χαρμόσυνα νέα είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν μέρες πριν στη Θεσσαλονίκη, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι άγνωστοι μέχρι τότε στενοί συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία, έχοντας μια συγκεκριμένη αποστολή: Να τελειώσουν όλες τις διαδικασίες δίχως χρονοτριβή.

Ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Σαββίδη ήταν και η Μαρία Γκοντσαρόβα, η οποία έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από τη Θεσσαλονίκη και μέσα σ' αυτή τη σχεδόν μια δεκαετία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε έναν ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού, σχεδόν υπό διάλυση στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας. Όχι, μόνο κατόρθωσε να τον βγάλει απ' την εντατική, αλλά τον επανέφερε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σ' αυτή τη δεκαετία ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στους τίτλους, κατακτώντας μέσα σε μια πενταετία ένα αήττητο πρωτάθλημα (2019) και τέσσερα κύπελλα (2017, 2018, 2019, 2021), όσα μαζί είχε κατακτήσει τα προηγούμενα 91 χρόνια.

Εκείνο το μεσημέρι μπήκαν τα πρώτα 9.951.000 ευρώ, που ισοδυναμούσαν στην εξαγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, με το συνολικό ποσό της επένδυσης του Σαββίδη στον σύλλογο να έχει ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ.

Η επόμενη μέρα του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός φτάνει σιγά σιγά στην ολοκλήρωση των απαραίτητων βημάτων για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Η «Νέα Τούμπα» αποτελεί το μεγάλο όραμα του ιδιοκτήτη της ομάδας, που έχει δηλώσει κατ' επανάληψη καθ' όλα έτοιμος να χρηματοδοτήσει εκείνος το συγκεκριμένο έργο, που αφορά αποκλειστικά την κατασκευή του νέου γηπέδου, µε το υπόλοιπο κόστος των έργων στον περιβάλλοντα χώρο να καλύπτεται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρικό Διάταγμα ορίζει τους κανόνες κατασκευής της «Νέας Τούμπας», η συμφωνία με δύο κορυφαίες εταιρείες, όπως η ΣΑΛΦΩ και η Populous, προβλέπει τη δημιουργία τριών διαφορετικών σχεδίων που θα γίνουν γνωστά μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ το επόμενο βήμα αφορά την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου σε έκταση που έχει βρεθεί στην περιοχή της Θέρμης στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη...