Πώς αντιδράει μετά από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται φέτος να ζήσει μία ιδιαίτερη συνθήκη, καθώς είπε πρόωρο αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γεγονός που είναι αναγκασμένος να ζήσει για τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία.
Πηγή: paok24.com
Πώς αντιδράει μετά από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς

Ο αποκλεισμός από την Λέφσκι ήταν κάτι που σίγουρα λίγοι περίμεναν, όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος την τελευταία δεκαετία μένει εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα η φετινή ήταν η τέταρτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τα ηνία του κλαμπ.

Η πρώτη, ήταν τη σεζόν 2012-13, όταν ο Δικέφαλος είχε αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης στα προκριματικά του Europa League κι είχε αποκλειστεί. Η επόμενη ήταν πέντε χρόνια μετά, την σεζόν 2017-18, όταν ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου αποκλείστηκε από την Σουηδική Έστερσουντ. Η τελευταία φορά, όπου υπήρξε αποκλεισμός, ήταν το 2019-20. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του στα προκριματικά του Europa League τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και γνώρισε τον αποκλεισμό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι, παίζοντας εκτός έδρας, ηττήθηκε με 1-0 και το 3-2 της ρεβάνς δεν αρκούσε για να περάσει.

Πώς όμως αντιδράει ο Δικέφαλος μετά από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς;

Την σεζόν 2012-13 ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη στην άκρη του πάγκου του γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ραπίντ Βιέννης, μετά από μία σεζόν που είχε πραγματοποιήσει ονειρική σεζόν στην Ευρώπη.

Η χρονιά που ακολούθησε ήταν αρκετά περίεργη με την ομάδα να τερματίζει ναι μεν στην δεύτερη θέση μέσω πλέι οφ, ωστόσο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο αποκλεισμός από την συνέχεια του κυπέλλου ήταν η αφορμή της απομάκρυνσης του Γιώργου Δώνη από την ομάδα, με το τιμόνι να αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργιάδης μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Την σεζόν 2017-18 και ύστερα από 57 μέρες στον πάγκο της ομάδας, ο Στανόγιεβιτς απομακρύνθηκε και την θέση του πήρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και τον οδυνηρό αποκλεισμό από την άγνωστη μέχρι τότε Έστερσουντ. Το κλίμα ήταν βαρύ τόσο για τον προπονητή όσο και για τους ποδοσφαιριστές, όμως το κουμπί...γύρισε και με ένα τρελό σερί ο Δικέφαλος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το πρωτάθλημα βέβαια του το στέρησαν στις δικαστικές αίθουσες.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν μονάχα στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν την σεζόν 2019-20, με προπονητή τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας όξυνε τον προβληματισμό και την εσωστρέφεια, με τον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, που στιγματίστηκε από την πανδημία του κορονοϊού, να τερματίζει στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό και να φτάνει έως τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση του φετινού ΠΑΟΚ μετά το κάζο από την Λέφσκι Σόφιας έχοντας στο μυαλό του μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...