Φάκελος «Αουγκούστο»: Τα δεδομένα στα χέρια του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Ντόουγκλας Αουγκούστο φιγουράρει σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, ποια είναι όμως τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι του ΠΑΟΚ;
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος «Αουγκούστο»: Τα δεδομένα στα χέρια του ΠΑΟΚ

Το SDNA ανοίγει τον φάκελο του 25χρονου Βραζιλιάνου.

Ήταν σαφές πως το φετινό καλοκαίρι θα ήταν «καυτό» για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο με δεδομένο πως μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Από την έναρξη της προετοιμασίας, φαινόταν πως ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Αουγκούστο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Και σε εκείνη την φάση, η πλάστιγγα έγερνε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του ποδοσφαιριστή στο ρόστερ παρά τις διάφορες «σειρήνες» από Σαουδική Αραβία. Ο 25χρονος ξεκίνησε ιδιαίτερα «ζεστός» στην προετοιμασία και σε μεγάλα κέφια. Μάλιστα, στο πρώτο φιλικό απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ίνγκλς φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Και δεν επρόκειτο για την έξωθεν καλή μαρτυρία ενός ποδοσφαιριστή που φρόντισε με το... καλημέρα, να εγκλωβιστεί σε αυτό που πάντα θα αποτελεί τον μεγαλύτερο για εκείνον αντίπαλο, τη δική του ψυχοσύνθεση, αλλά η πραγματικότητα που αποτυπωνόταν και στο πως τον προσέγγιζαν Λουτσέσκου - Μπότο και στην αίσθηση ικανοποίησης που άφηναν να εννοηθεί πως υπήρχε από τον Βραζιλιάνο!

Και επειδή γνώριζαν πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, το όνομα του Αουγκούστο βρίσκεται σε περίοπτη θέση, κάτι που φαντάζει άκρως λογικό δεδομένης της ηλικίας του, είναι μόλις 25 ετών, αλλά και των παραστάσεων με τον ΠΑΟΚ, έγιναν και οι πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Ντόυγκλας άκρως «θετικό» ως προς το ενδεχόμενο της παραμονής του.

Μετά το ματς με την Λέφσκι, προφανώς υπάρχει μια διαφορετική ανάγνωση της πραγματικότητας. Τι λέει αυτή για τον ΠΑΟΚ; Ότι πίσω από τον αποκλεισμό και το τι συνιστά για τον Δικέφαλο, υπάρχει και μία μεγάλη οικονομική ζημιά εκατομμυρίων. Συνεπώς θα πρέπει να γίνουν ορθολογικές κινήσεις και συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις. Ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να βρεθούν στην παρούσα φάση στην βιτρίνα του ΠΑΟΚ;

Σίγουρα ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με μία σημαντική υποσημείωση: οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι σε έξι μήνες από τώρα, μπορούν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία ενδεχόμενη κίνηση από πλευράς τους. Και αυτό έχει και αντίστροφη ανάγνωση, ότι ακόμη κι αν γίνει τώρα κίνηση απόκτησης του, το σίγουρο είναι ότι δεν θα πιάσει... ταβάνι σε χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η μπάλα είναι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που καλείται, όταν και εφόσον βρεθεί πρόταση στα χέρια του, να επιλέξει το πώς θέλει να κινηθεί...

Διαβάστε ακόμη...