Καλός στο build-up, να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του

Από paok24.com: Ο Ιβάν Νέσμπεργκ γεννήθηκε στις 22 Απριλίου στο Όσλο της Νορβηγίας και πλέον στα 26 του, βγαίνει για δεύτερη φορά από την χώρα του, για να παίξει ποδόσφαιρο, ωστόσο για πρώτη, σε ομάδα επιπέδου ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Καλός στο build-up, να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βαλερένγκα και σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα. Αριστεροπόδαρος, με ύψος 187 cm, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει καλύψει κενά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Τον Ιανουάριο του 2016, στα 20 του χρόνια, δόθηκε δανεικός στους Βάρμπεργκς Μπολς της Β κατηγορίας στη Σουηδία, όπου παρέμεινε για έναν χρόνο. Έπειτα επέστρεψε στην Βαλερένγκα και αγωνίστηκε μέχρι τώρα, που τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Συνολικά μετρά 200 εμφανίσεις και με τις δύο ομάδες, έχει πετύχει 6 γκολ, έχει σερβίρει άλλα 3, με 26 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη.

Αυτά, όσο αφορά τα γενικά χαρακτηριστικά του. Στα πιο ειδικά, ξεκινώντας από τα αμυντικά του προσόντα, είναι ένας ποδοσφαιριστής που αρέσκεται να πέφτει γρήγορα πάνω στην πρώτη μπάλα, ώστε να κόψει την επίθεση των αντιπάλων ή, αν δεν καταφέρει να κόψει, να μην αφήσει τον αντίπαλο με χώρο να γυρίσει. Αυτό φυσικά κρύβει τον κίνδυνο του να μείνει εκτός θέσης, αν και εφόσον δεν βγει η άμυνα, αφού δεν διστάζει να πηγαίνει στο man to man.

Δυνατός και στις εναέριες μονομαχίες με ένα ποσοστό κοντά το 71% κερδισμένων, εντός του 2022, ή καλύτερα σε 14 ματς. Μελανό του σημείο οι τοποθετήσεις του στην άμυνα, και κυρίως εντός περιοχής, ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, καθώς παίζει ρόλο και η man to man άμυνα, που ενέχει κινδύνου που αναφέραμε παραπάνω. Συνολικά μετρά 8 λάθη, που έχουν οδηγήσει σε γκολ αντιπάλου, την φετινή χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε έχοντας στο μυαλό του την ικανότητα του στο build-up. Ο Νέσμπεργκ είναι πράγματι καλός στο σετ παιχνίδι, στην δημιουργία ενώ oι μακρινές μεταβιβάσεις του θυμίζουν τον Γιάννη Μιχαηλίδη, σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τόσο μακρινές, όσο με κοντινές πάσες, μπορεί να τις πραγματοποιήσει με επιτυχία ενώ παράλληλα δεν δείχνει να αγχώνεται στην πίεση των αντιπάλων, τόσο που να διώξει την μπάλα, και επιλέγει ακόμη και σε καταστάσεις πίεσης, να βρει στοχευμένα συμπαίκτη.

Διαβάστε ακόμη...