Σαφάρι και επιλογές για “1” και “4”, οικονομικές… ελπίδες και η “πρώτη”

Ο Θανάσης Χατζόπουλος βρίσκεται στο εξωτερικό, θα επιστρέψει στις 3/8, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί. Εντός των συνόρων Λυκογιάννης και οι συν αυτώ προχωρούν-έστω και με αρκετά εμπόδια-τον σχεδιασμό, καθώς απομένουν τρία βασικά κομμάτια για να συμπληρωθεί το ρόστερ της περιόδου 2022-23.
Πηγή: basketplus.gr
Σαφάρι και επιλογές για “1” και “4”, οικονομικές… ελπίδες και η “πρώτη”

Πρώτο μέλημα ο πόιντ γκαρντ… Η βασική επιλογή, ο Χάρντινγκ, συνεχίζει στην Μανρέσα, ωστόσο η επόμενη δείχνει πιο χρήσιμη, πιο στανταρισμένη στο ρόλο που απαιτείται από τον άσο με βάση το υπόλοιπο ρόστερ.

Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δεχθεί πολλές προτάσεις, τσεκάρουν αρκετές περιπτώσεις και μια από αυτές που αντιμετωπίζεται με ενδιαφέρον φέρεται να είναι και ο Τζέιλεν Ράιλι. 29χρονος γκαρντ, έπαιζε στην Ρίγα (13.6π, 38%τρ, 2.3ασ, 3.9ρ, 3.3λ, 23΄ στο BCL), με την οποία συνολικά πέρσι σε 41 ματς είχε 14.3 πόντους, 37.7% τρίποντο και 3.6 ασίστ σε 22.7 λεπτά.

Για την ώρα παίζει στο γνωστό Basketball Tournament των 64 ομάδων με έπαθλο το ένα εκ. δολάρια και μάλιστα προχθές στο ντεμπούτο του είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα στην νίκη πρόκριση της ομάδας του στον επόμενο γύρο (η φωτο του Ράιλι από τα αποδυτήρια λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για το ΤΒΤ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Ράιλι βρίσκεται σε σταθερή οικονομική απόσταση, αλλά από την στιγμή που θεωρούν οτι ταιριάζει και σε χαρακτηριστικά και σε εμπειρία και σε εικόνες BCL, γίνεται προσπάθεια να ρίξει τις απαιτήσεις του, ώστε η κουβέντα να γίνει σε πιο ρεαλιστική βάση.

Πάντως για παν ενδεχόμενο παράλληλα συζητούνται και άλλες περιπτώσεις, ενώ λόγω οικονομικής στενότητας σε ρόλους μπακ απ στο “1” θα συνεισφέρουν εκ των έσω Χεντς και Φράνκε μπροστά από τον Τσιακμά. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή προοπτική, αλλά το ταμείο…

Η υπόθεση του άσου θα καθοδηγήσει και αυτή του ξένου στην θέση “4” ή “4-5”. Μια επιλογή ήταν ο Ρεισόν Χάμοντς (2.04), ο οποίος όμως με μια ικανή διαφορά στο οικονομικό κατέληξε στην Γερμανική Γκέτιγκεν. Mάλιστα ήταν συμπαίκτης του Ράιλι στην Ρίγα…

Η ομάδα προσπαθεί να πείσει έναν από Χρυσικόπουλο, Τσαλμπούρη, αμφότεροι ακόμα είναι μακριά οικονομικά (πιο κοντά ο δεύτερος), στο Παλατάκι θα περιμένουν λίγο ακόμα και αν δεν πέσουν τα κασέ τους, θα επιλεγεί Αμερικανός σε καθαρό 4άρι και Έλληνας στο “5-4” (Τσαϊρέλης η για λιγότερα χρήματα ο Σλαφτσάκης). Απογοητευτικές οι πληροφορίες-αν ισχύουν-οτι ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε και με τον Μπόγρη…

Σε κάθε περίπτωση όμως και με βάση και την Ευρωπαϊκή παρουσία ο Δικέφαλος χρειάζεται και λίγο όγκο περισσότερο στο καλάθι αλλά και σταθερό σουτ από το 4άρι.

Στο μεταξύ η ομάδα περιμένει να υλοποιήσει η πολιτεία την υπόσχεση για την καταβολή των χρημάτων του στοιχήματος (λέγεται οτι 28-29/7 θα μπουν στους λογαριασμούς των ΚΑΕ τα ευρώ). Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ εισπράξει αυτά τα περίπου 350 χιλ. ευρώ, θα κλείσει την φετινή σεζόν στο μηδέν, καλύπτοντας και τις εναπομείνασες οφειλές στους παίκτες αλλά και το κυριότερο στο δημόσιο με τις ρυθμίσεις αλλά και τα τρέχουσας χρήσης (συνολικά πάνω από 120 χιλ. ευρώ).

Τέλος όλα δείχνουν οτι η ομάδα θα μπει στο γήπεδο για την “πρώτη” ενόψει νέας σεζόν Δευτέρα 22/8 (θα προηγηθούν οι κλασσικές εξετάσεις) με μοναδικό απόντα κατά τα φαινόμενα τον διεθνή (λόγω Ευρωμπάσκετ) Φράνκε.

Διαβάστε ακόμη...