Ένας χρόνος Νέλσον Ολιβέιρα

Από paok24.com: Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακοίνωση του Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να γίνεται επίσημα ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου στις 9 Ιουλίου του 2021.
Πηγή: paok24.com
Ένας χρόνος Νέλσον Ολιβέιρα

Ο 31χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ για την αιχμή του δόρατος, μια προσωπική επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου, με την επιστροφή του στην ομάδα.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ρόδινα για ομάδα και παίκτη. Ο Ολιβέιρα ξεκίνησε όντας σε πολύ καλή κατάσταση, σκοράροντας διαρκώς στα φιλικά αλλά και στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τους Μποέμιανς, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, στην ήττα με 2-1 στην Ιρλανδία.

Στον επαναληπτικό, στις 12/8/21, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση, με σκορ 2-0, ωστόσο είδε τον Ολιβέιρα να αποχωρεί τραυματίας στο 74′ λεπτό και να δημιουργεί μια μεγάλη ανησυχία καθώς το πρόβλημα ήταν στο γόνατο.

Τελικά οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με τον ποδοσφαιριστή να έχει υποστεί μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού και να χρειάζεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, με τον χρόνο που θα μείνει εκτός δράσης να υπολογίζεται σε 6 μήνες.

Τελικά επέστρεψε μετά από περίπου 8,5 μήνες και συγκεκριμένα στις 17/4/22 και την ήττα με 1-0 από τον Άρη στα play-off του ελληνικού πρωταθλήματος.

Συνολικά αγωνίστηκε 9 φορές την περασμένη σεζόν, με τις δύο να καταγράφονται προ τραυματισμού, στα ματς με τους Μποέμιανς. Οι υπόλοιπες 7 από την επιστροφή του και έπειτα, για play-off και Κύπελλο Ελλάδος. Σκόραρε ένα γκολ με τους Ιρλανδούς, μοίρασε μία ασίστ στο εκπληκτικό ομαδικό γκολ πρόκρισης με τον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ είχε και ένα δοκάρι κόντρα στην πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ, στο ισόπαλο 1-1 της Τούμπας, επίσης για τα play-off.

Η προσμονή για την φετινή χρονιά ήταν μεγάλη, καθώς ομάδα και παίκτης ήλπιζαν μέσω και της προετοιμασία, ο Πορτογάλος να πάρει σιγά σιγά τα πάνω του και επιστρέψει στον καλό του εαυτό.

Πάλι όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα(4/7/22), με τον Ολιβέιρα να δέχεται χτύπημα στα πλευρά, σε μια μονομαχία με τον Κοτάρσκι. Η διάγνωση για σπασμένο πλευρό πάγωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς ο εκτιμώμενος χρόνος απουσίας του είναι ο 1 μήνας.

Διαβάστε ακόμη...