ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια vs Ολιβέιρα και Αουγκούστο vs Σοάρες σε μία προπόνηση που τα είχε όλα (vids)

Από sdna.gr: Από ομιλία Ραζβάν Λουτσέσκου, ατάκες, μέχρι και... Πορτογάλους on fire είχε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας με το πόδι στο γκάζι μετά το ρεπό! Αποστολή στην Ολλανδία.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια vs Ολιβέιρα και Αουγκούστο vs Σοάρες σε μία προπόνηση που τα είχε όλα (vids)


Από την σεζόν 2023-2024, η Ελλάδα θα έχει πλέον δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League και ως εκ τούτου είναι λογικό οι Θεσσαλονικείς να επιθυμούν -μίνιμουμ- να βρεθούν, βάσει κατάταξης, στην κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι κάτι που είχε επισημάνει και στις πρώτες του δηλώσεις ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Στόχος είναι η έξοδος στο Champions League το 2023...»

Στην ομιλία του προς του παίκτες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έθεσε τα κεκτημένα της περασμένης σεζόν ως τη φετινή βάση ενώ έχει κάνει σαφές πως το μίνιμουμ είναι η είσοδος στους ομίλους του Conference League. Μεταξύ άλλων, όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, ο 53χρονος τεχνικός μίλησε και για τη διαχείριση του φιλικού με τη Γκρόνινγκεν, την πνευματική ανετοιμότητα, ζητώντας απ΄όλους να παλεύουν ανεξάρτητα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε ματς.

«Μέσα» ο Βιεϊρίνια και... δεξιά, αριστερά, παίζω παντού!

andrepractice

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μπήκε σήμερα σε ρυθμούς προπόνησης, όπως ακριβώς αναμενόταν, και συγκεκριμένα στην άσκηση κατοχής μπάλας και πρέσινγκ, χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας δεδομένου πως ο Λύρατζης εμφανίστηκε στο γήπεδο για ατομικό πρόγραμμα καθώς ταλαιπωρείται από διάστρεμμα. Μάλιστα, όταν κινήθηκε δεξιά, οι συμπαίκτες του του έκαναν νόημα με τον ίδιο να απαντά και «δεξιά και αριστερά, παντού παίζω».

Συγκεκριμένα, ο Λουτσέσκου χώρισε τους παίκτες σε δύο 10αδες, σε μια απαιτητική άσκηση με τους «πορτοκαλί» να αποτελούνται από τους: Βιεϊρίνια, Μιχάι, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Τσιγγάρα, Τζίμα, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλια, Τσάλακ, απέναντι στους «μαύρους» που ήταν οι Σάστρε, Ινγκασον, Κάργας, Τσαούσης, Σβαμπ, Ντάντας, Κουαλιάτα, Φίλιπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα. Κατά την διάρκεια της άσκησης, οι μπαλαντέρ αρχικά ήταν Κούρτιτς και Παναγιώτου ενώ στην συνέχεια έγινε αλλαγή στους μπαλαντέρ, αφού ο Κούρτιτς πήγε με τους μαύρους και ο Παναγιώτου με τους πορτοκαλί, με τους Μιχάι και Σβαμπ να μετατρέπονται σε μπαλαντέρ.

Βιεϊρίνια VS Ολιβέιρα, αρνούνται να χάσουν και στην προπόνηση!

Στη συγκεκριμένη άσκηση, Βιεϊρίνια και Ολιβέιρα ήταν σε αντίπαλες ομάδες, ωστόσο, έδωσαν το δικό τους... show στο φινάλε της καθώς δεν συμφωνούσαν στο σκορ (σ.σ. έπρεπε να σκοράρουν σε μικρές εστίες)! Για αρκετή ώρα και ενώ αναχωρούσαν για το άλλο γήπεδο και το υπόλοιπο μέρος της προπόνησης, οι δύο Πορτογάλοι διαφωνούσαν ενώ στην κουβέντα μπήκε και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο για να «σιγοντάρει» τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, με τον Ολιβέιρα να βρίσκει στήριγμα στον Φιλίπε Σοάρες.

Ανεβαίνει ο Κουαλιάτα...

Από τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ και δη των νεαρών φάνηκε πως ο Νικολάς Κουαλιάτα ενδεχομένως να χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Ο Ουρουγουανός όμως το παλεύει, ο Λουτσέσκου δεν ασχολείται τυχαία τόσο μαζί του και δείχνει πως μέρα με την ημέρα ανεβαίνει. Σημαντική παράμετρος στην υπόθεση Κουαλιάτα είναι πως στην παρούσα φάση χρησιμοποιείται αριστερά από τον προπονητή του και δεν αποκλείεται με την έλευση εξτρέμ να μετατοπιστεί πίσω από τον φορ, έχοντας ματς σε αυτή τη θέση...

Μπήκε και ο Κούρτις αλλά...

κουρτιτσπροπονηση

Μέρος του προγράμματος ακολούθησε και ο Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο και παρακολούθησε την υπόλοιπη προπόνηση, έχοντας μάλιστα και τετ α τετ με τον Ζοσέ Μπότο. Σε κανονικούς ρυθμούς μπήκε και ο Γιάννης Κάργας ενώ ατομικό ακολούθησαν Λάμπρου και Αντρέ Ρικάρντο.

Τουρνουά εσωτερικό τεσσάρων ομάδων με νικητή την ομάδα Τσόλακ!

Ο ανταγωνισμός έγινε ακόμα μεγαλύτερος στο τουρνουά των τεσσάρων ομάδων, με πέντε παίκτες σε κάθε ομάδα και παιχνίδι σε γήπεδο με μικρές διαστάσεις. Δυνατές μονομαχίες, σκληρές μάχες για τη νίκη που τελικά την πήραν οι «άσπροι» του Αντόνιο Τσόλακ.

Οι «μαύροι» ήταν οι Ταλιχμανίδης, Φίλιπε Σοάρες, Κάργας, Κωνσταντέλιας, Τσιγγάρας, Ολιβέιρα, οι «Πορτοκαλί» οι Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Τσαούσης, Τζήμας, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, οι νικητές «λευκοί» με Μπαλωμένο, Ντάντας, Τσάλακ, Σάστρε, Σβαμπ, Μιχάι και τέλος οι «πράσινοι» με τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Κουλιεράκη, Παναγιώτου, Α. Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες.

Φινάλε με Λουτσέσκου και συνεργάτες

Στο τέλος της προπόνησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είπε για λίγο με τους συνεργάτες του, με το ραντεβού του ποδοσφαιρικού τμήματος να ανανεώνεται για το απόγευμα. Ημέρες διπλές προπονήσεων για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να επισημαίνει πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος στην διάθεσή τους σε αυτήν την προετοιμασία και γι΄αυτό στάθηκε στην πίεση που δικαιολογημένα «γεννούν» τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από την εκμετάλλευση των στιγμών, όπως ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός.

παοκπροπο

Διαβάστε ακόμη...